Επίσκεψη του Π. Σκουρλέτη στην Π.Ε. Κοζάνης, την «ενεργειακή καρδιά» της χώρας – Τι είπε για το μέλλον της ΔΕΗ

skourletis-3-1021x575

Διπλό μήνυμα, τόσο για το μέλλον της ΔΕΗ όσο και για το «εθνικό μας καύσιμο», το λιγνίτη, έστειλε (3/11/2016) από την Κοζάνη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Η ΔΕΗ είχε παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει και μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνοντας ότι «ο λιγνίτης μπορεί να αποτελέσει τη σωτηρία της χώρας σε περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας».

Μιλώντας στους εργαζόμενους του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς, αλλά και των ορυχείων, για το μέλλον της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας τους και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις κατάφερε αυτό να το εξασφαλίσει.

«Αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ διαμορφώνει μια στρατηγική προσαρμογής στις νέες συνθήκες η οποία θα τις επιτρέψει να παίξει στρατηγικό ρόλο έτσι ώστε να εξασφαλίσει φθηνές και ασφαλείς υπηρεσίες στο Ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης ασκώντας μάλιστα σκληρή κριτική σε όσους κάνουν αβίαστα κριτική κατά της ΔΕΗ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην «ενεργειακή καρδιά» της χώρας ο κ. Σκουρλέτης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία από τις καθημερινές ανατινάξεις που γίνονται στη διάρκεια της εξόρυξης του λιγνίτη, στο μεγαλύτερο ορυχείο της χώρας, αυτό του Νοτίου Πεδίου, ενώ επισκέφθηκε και το εργοτάξιο κατασκευής της νέας μονάδας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου.

Πρόκειται για την ποιο σύγχρονη μονάδα της ΔΕΗ, με τη μεγαλύτερη απόδοση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα φθάνει στο 41%. Για την κατασκευή της, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2020, θα εργαστούν περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επίσκεψη του Π. Σκουρλέτη στην Π.Ε. Κοζάνης, την «ενεργειακή καρδιά» της χώρας – Τι είπε για το μέλλον της ΔΕΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.