Συγχαρητήρια και ευχαριστήρια μηνύματα για τη μεγάλη άσκηση της Πολιτικής Προστασίας στην Κοζάνη

artharuhjarujasr465s5r6uis5r

Η Περιφερειακή Επιτροπή της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, συγχαίρει τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, για την επιτυχή κατάληξη που είχε το θέμα της λειτουργίας του Παραρτήματος της Σχολής Πυροσβεστών, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας, καθώς στις 01-11-2016 εκδόθηκε επίσημα η απόφαση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την λειτουργίας της.

Συγχαρητήρια επίσης στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας και συνάδελφο κ. Ηλία Κάτανα καθώς και σε όλους τους ανθρώπους και υπηρεσίες, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα ως προς την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας καθώς η λειτουργία της σχολής θα συμβάλει στην αναβάθμιση της και στην αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στις 31-10-2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης άσκηση της Πολιτικής Προστασίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη Γιάννη, με θέμα «Σεισμός – Κατάσβεση υποθετικής πυρκαγιάς και Διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων». Για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση αυτής της άσκησης, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν. Η άσκηση απέδειξε πόσο σημαντική είναι η συμβολή και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και εθελοντικών ομάδων στην αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων, καθώς και το βαθμό ετοιμότητας τους.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την μεγάλη άσκηση

Ευχαριστήριο Ηλία Κάτανα σε όλους τους συμμετέχοντες στην μεγάλη άσκηση της Πολιτικής Προστασίας

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα ειλικρινές και μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στη μεγάλη άσκηση Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ,  αφ’ ενός για την εθελοντική και προθυμότατη συμμετοχή τους στη δεύτερη άσκηση και αφ ετέρου, για τον επαγγελματισμό τους στην ακριβή εκτέλεση επικίνδυνων και θεαματικών ενεργειών, κατά την εφαρμογή του σχεδίου, που εκπονήθηκε για την διάσωση μαθητών που εγκλωβίσθηκαν αλλά και μαθητών με κινητικά προβλήματα  ύστερα από καταστρεπτικό σεισμό, όπως έλεγε το εικονικό σενάριο.

Η πόλη μας και γενικότερα η πατρίδα μας, στηριζόμενη σε τέτοιες Εθελοντικές και Διασωστικές ομάδες, αλλά και ανάλογες κρατικές υπηρεσίες, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από φυσικά φαινόμενα.

Για την ενθουσιώδη λοιπόν και την επαγγελματική τους εμφάνιση, τους ΣΥΓΧΑΙΡΩ από τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τους προτρέπω, να συνεχίσουνε, για όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της, που θα τους έχουν ανάγκη στις δύσκολες ώρες, όταν και αν τους χρειαστούν ποτέ. Ευχαριστώ λοιπόν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, ως τον επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ/ Παράρτημα Κοζάνης, την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Παράρτημα Κοζάνης, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Κοζάνης, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας, το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, τον Ερυθρό Σταυρό/ Περιφερειακό Τμήμα Κοζάνης, τον Δήμο Κοζάνης, τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΠΔΜ, την 9η Ταξιαρχία, την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, την Τροχαία Κοζάνης, τη Δημοτική Αστυνομία, την Έλλη Θεοδωρίδου (μακιγιάζ ηθοποιών), τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Μακεδονίας και το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κοζάνης. Θέλω επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντόπουλο όπως και τη Διευθύντρια της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη συνεργασία που επέδειξαν. Να ευχαριστήσω επίσης, τις Διευθύντριες του  2ου και 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, και ιδιαίτερα τους μαθητές, για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στην άσκηση, και τον υποδειγματικό τρόπο εφαρμογής του σχεδίου εκκένωσης των κτιρίων.

Τέτοιες δράσεις με τη συμμετοχή των πολιτών που στοχεύουν στην καθολική προσβασιμότητα, μας δίνουν μαθήματα ζωής και εμπειρίας, όπου και όποτε χρειαστούν και είναι για εμάς, ένα κοινωνικό στοίχημα που αφορά μία Πολιτική Προστασία, χωρίς αποκλεισμούς.

Με Εκτίμηση
Ηλίας Κάτανας

Εντεταλμένος Σύμβουλος
Πολιτικής Προστασίας
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.