Σύσκεψη φορέων στην Κοζάνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς



dimarxeio_koz_prosopsi3245

Σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης την Πέμπτη 27/10/2016, κατόπιν πρωτοβουλίας – πρόσκλησης της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης κ. Τασοπούλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Θεοφύλακτος, οι Αντιδήμαρχοι Εορδαίας και Σερβίων- Βελβεντού κ. Βύρλιος, και κ. Κυριακίδης αντίστοιχα και ο εκπρόσωπος του Δήμου Βοΐου κ. Κατσάνος.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις μέχρι σήμερα ενέργειες και εμπειρίες του κάθε Δήμου, καθώς και ζητήματα που προκύπτουν στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το ισχύον νομικό πλαίσιο. Από την συνάντηση αναδείχθηκε η κρισιμότητα του ζητήματος που ταλανίζει τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες και η ανάγκη για συντονισμένες δράσεις.

Οι συμμετέχοντες θεώρησαν επιτακτική την σύγκλιση μιας διευρυμένης σύσκεψης εκπροσώπων όλων των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε μέσω ενός γόνιμου διαλόγου να προκύψουν συμπεράσματα και να κατατεθούν προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οι οποίες θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και την ευζωία των ζώων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.