Το μοναδικό παιχνίδι απόδρασης στην Κοζάνη έσβησε το πρώτο του κεράκι, ετοιμάζει 2 νέα δωμάτια και επεκτείνεται στη Φλώρινα!



14257719_459329520904185_4442855378779048100_oΚουβέντα του KOZANILIFE.GR με τον Δημήτρη Καραμήτσο και τον Φίλιππο Δόλλα για όλα αυτά που ετοιμάζουν

Τα πρόσωπά τους το βράδυ της Τετάρτης είναι χαμογελαστά. Ο Δημήτρης γιορτάζει και το κινητό του δονείται συνεχώς, την ώρα που ο Φίλιππος προετοιμάζει την επόμενη ομάδα για την εμπειρία της «Φυλακής». Οι δυο τους πριν από περίπου έναν χρόνο άλλαξαν τον χάρτη της ψυχαγωγίας στην Κοζάνη, δημιουργώντας το «In&Out in 60 Minutes», τη μοναδική εταιρεία με δωμάτια απόδρασης στην περιοχή.

«Είναι πραγματικά τολμηρό να επιχειρείς κάτι τέτοιο στη Δυτική Μακεδονία, σε μία περιοχή που δε γνώριζε τα escape games. Έτσι, στην αρχή υπήρχε μία παραπληροφόρηση από τον κόσμο που ερχόταν. Άλλοι πίστευαν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που είναι για μικρά παιδιά, άλλοι νόμιζαν ότι γίνονται ερωτήσεις μέσα στο δωμάτιο και έπρεπε να απαντήσουν σωστά σε ένα είδος τηλεπαιχνιδιού, ενώ άλλοι θεωρούσαν ότι είναι παιχνίδι στον υπολογιστή! Σιγά-σιγά ο κόσμος έμαθε τι είναι τα δωμάτια απόδρασης, ότι πρόκειται για ένα ζωντανό παιχνίδι, με το διακόσμηση στο ύφος του σεναρίου, με απτά στοιχεία, όπου μπαίνεις μέσα και είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής. Μας πήρε πολύ χρόνο για να δείξουμε στον κόσμο τι κάνουμε και τι είναι αυτό το καινούριο είδος ζωντανής διασκέδασης σε πραγματικό χρόνο», αναφέρει ο Δημήτρης, την ώρα που ο Φίλιππος στέκεται στις στιγμές που δε θα ξεχάσει αυτή την πρώτη χρονιά.

«Ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις όλη τη χρονιά, με γέλια, πλάκες, συγκίνηση, με παρέες που έγραψαν ιστορία με τις ατάκες τους. Πολλοί ήταν αυτοί που επισήμαναν πως: «επιτέλους κάνουμε κάτι διαφορετικό, ξεχνάμε επιτέλους το κινητό μας, τα τάμπλετ, το ίντερνετ κτλ και επικοινωνούμε και παίζουμε με την παρέα μας». Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μας εμπιστεύτηκαν πολλές προσωπικές τους στιγμές, όπως πάρτι γενεθλίων, επετείους, ακόμα και προτάσεις γάμου. Κι αυτό είναι από μόνο του ιδιαίτερο», επισημαίνει.

14480750_466754486828355_9025292160577387854_o

Ποιο είναι, όμως, το αγαπημένο δωμάτιο των… ντετέκτιβ της Κοζάνης;

«Το πιο αγαπημένο δωμάτιο από όλα φαίνεται να έχει γίνει το «Supernatural», το πρώτο τρομακτικό δωμάτιο στη Δυτική Μακεδονία. Νομίζω ότι ήταν κάτι αναμενόμενο, γιατί πρόκειται για ένα ιδιαίτερο δωμάτιο που ξεφεύγει από τη λογική του βρίσκω τον κωδικό της κλειδαριάς. Φυσικά, πάντα, υπάρχει κι ένα τεράστιο κοινό που αγαπάει τη «Φυλακή». Αγαπάει τα δύσκολα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι από «σίδερά» της έχουν καταφέρει να αποδράσουν μόνο 3 παρέες! Κι αυτός είναι ο λόγος που θα κρατήσουμε το συγκεκριμένο δωμάτιο λίγο ακόμα. Γενικότερα, οι παίκτες προτιμούν τους γρίφους που έχουν μία μορφή παζλ ή κατασκευής και θα τους χρησιμοποιήσουν για να ξεκλειδώσουν ένα άλλο κομμάτι του παιχνιδιού», συνεχίζει ο Φίλιππος, ενώ ο Δημήτρης στέκεται στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας στη Δυτική Μακεδονία.

«Ετοιμάζουμε τα επόμενα 2 δωμάτιά μας. Το 5ο θα έχει σχέση με απαγωγή! Οι παρέες θα ζήσουν κάτι που δεν έχουν ξαναζήσει. Θα απαγάγουμε δύο άτομα από την παρέα και ο στόχος είναι να καταφέρουν οι υπόλοιποι να τους βρουν, να ενωθούν και να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί, δίνοντας ως αντάλλαγμα κάτι που θα τους ζητηθεί. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι παρέες θα πρέπει να παίξουν εκτός από το κομμάτι της συνεργασίας και με το κομμάτι της απομόνωσης! Επίσης, ετοιμάζουμε και 6ο δωμάτιο που θα αντικαταστήσει την “Βόμβα”, με τίτλο «The Godfather». Μία ιστορία που θα μας μεταφέρει στο παρελθόν, σε μία μαφιόζικη εποχή, όπου οι παίκτες θα αναζητούν ποιος δολοφόνησε έναν γνωστό νονό.

Παράλληλα, τα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνουν το πρώτο μας franchise, στη Φλώρινα, όπου θα δημιουργηθούν για αρχή τρία δωμάτια! Από εκεί και πέρα θα δημιουργηθεί ακόμα ένα παιχνίδι πόλης, καθώς το προηγούμενο λατρεύτηκε από το κοινό, το οποίο μας ζήτησε να το επαναλάβουμε σε μία ίσως καλύτερη εποχή (γιατί ο καιρός μας τα είχε λίγο χαλάσει). Και μην ξεχνάμε ότι το πρωτοποριακό πτυσσόμενο δωμάτιό μας, που έχει σχέση με τον Διαβήτη, συνεχίζει κανονικά την πορεία εντός της χώρας και μπορείτε να το αναζητήσετε μέσα από την “Κάρτα Διαβήτη”»

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.