Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ο κ. Καρυπίδης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, τις αποδίδει σε άλλους!» – Η απάντηση του Περιφερειάρχη

zempiliadou_georgia_1

Επιτέλους! Ο κ. Καρυπίδης μπορεί να άργησε δύο χρόνια και κάτι, αλλά τελικά βρήκε τους ενόχους για την απώλεια πόρων, την απένταξη έργων και τη, σχεδόν, μηδενική απορρόφηση του Π.Ε.Π. στη Δυτική Μακεδονία!

Ένοχοι είναι οι Δήμαρχοι.

Αυτούς υπέδειξε στην πρόσφατη συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Π.Ε.Π. που έγινε στη Φλώρινα, κάνοντας αυτό που συνηθίζει και ξέρει καλά.

Κρύφτηκε πίσω απ΄ το δάχτυλο του.

Μόνο που πίσω απ΄ αυτό το δάχτυλο υπάρχει ένας Περιφερειάρχης που νομίζει πως διευθύνει ακόμα τηλεοπτικό πάνελ μοιράζοντας αφειδώς και αμετροεπώς ευθύνες σε όλους τους άλλους πλην του εαυτού του. Ένας Περιφερειάρχης που υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας πιστεύει πως μπορεί να κρυφτεί πίσω απ΄ τη δουλειά που κάνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, στα όρια και αυτοί των δυνατοτήτων τους.

Για πόσο ακόμα;

Οι πόροι εξανεμίζονται, οι ευκαιρίες στερεύουν, το Πρόγραμμα, η συγκροτημένη Δουλειά και το Σχέδιο, λείπουν.

Στον αντίποδα, διογκώνονται τα προβλήματα σε όλους τους τομείς. Η ανεργία αυτά τα δύο και κάτι χρόνια αυξήθηκε κατά 7 μονάδες, όπως αυξήθηκε και η αλαζονεία του κ. Καρυπίδη που πουλά απλώς “νταηλίκι” σε αντιπάλους και πρώην συνεργάτες και φίλους, αρνούμενος να αποδεχθεί το προφανές.

 Χωρίς Δουλειά, καθημερινή και αδιάλειπτη, και χωρίς Σχέδιο δεν είναι δυνατόν να γίνει τίποτα. Όσους λόγους και αν εκφωνήσεις, όσους και αν αγκαλιάσεις.

Θα πρέπει και ο ίδιος να κατάλαβε πως μπορεί να παίζει με επιτυχία το κυβερνητικό δεκανίκι, όμως εισπράττει το ένα χαστούκι πίσω απ΄ το άλλο με τεράστιο κόστος για την περιοχή μας (βλέπε ΔΕΗ, Νοσοκομεία, πακέτο Γιούνκερ, κ.α. κ.α.).

Το τι έπρεπε να γίνει και το τι μπορεί ακόμα να γίνει, το λέμε συνέχεια και το έχουμε γράψει πολλές φορές. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε πως ο κ. Καρυπίδης βλάπτει σοβαρά τον τόπο και τους πολίτες του.

Για να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται δεν αρκούν οι διαπιστώσεις, ούτε βέβαια οι υπόγειες συμφωνίες και η λογική που καλλιεργούν ορισμένοι “περιμένουμε απλώς να έρθει η σειρά μας για να αναλάβουμε το ρόλο του νέου σωτήρα”

Όποιος αγαπάει τον τόπο βγαίνει μπροστά, με ειλικρίνεια που θα αποδεικνύεται απ΄ τις ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις του.

Πάνω σ΄ αυτή τη βάση μπορούμε να οικοδομήσουμε συμφωνίες και συναινέσεις, για να δουλέψουμε όλοι μαζί. Κάτι που σημαίνει πως θα μοιράσουμε το έργο που έχει να επιτελέσει ο καθένας που και θέλει αλλά και μπορεί, και όχι απλώς θέλει, και όχι βέβαια μόνο τα αξιώματα.

Γιατί αν κάτι μας δίδαξε η “περίπτωση Καρυπίδη” είναι πως δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τη βιτρίνα αλλά τι υπάρχει πίσω απ΄ αυτή. Και πίσω απ΄ αυτή πρέπει να υπάρχει Όραμα, Σχέδιο και Πρόγραμμα για τον τόπο.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

karipidis23Θ. Καρυπίδης: Μη μπερδεύετε τους ευσεβείς σας πόθους με την πραγματικότητα κ. Ζεμπιλιάδου

Χρειάζεται θάρρος και γενναιότητα για να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του, γι’ αυτό και δεν αδικούμε τη Γ. Ζεμπιλιάδου που μένει πιστή στο δόγμα της μηδενικής αυτοκριτικής, απομεινάρι της νοσηρής νοοτροπίας του παρελθόντος, με την οποία γαλουχήθηκε πολιτικά.

Επιλέξαμε απο την αρχή να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στο χώρο και στο χρόνο που πρέπει. Μπροστά σε αυτούς που πρέπει. Να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Να μη χαϊδεύουμε αυτιά. Να μην παριστάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς.

Αν ερχόταν, λοιπόν, η κ. Ζεμπιλιάδου στη 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 (για το οποίο τόσο κόπτεται), τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στη Φλώρινα, θα άκουγε, δια στόματος των εκπροσώπων της Επιτροπής και των Επιτελικών Δομών των Υπουργείων, οι οποίοι δεν έχουν πολιτικές βλέψεις στη Δυτική Μακεδονία, άρα κανένα κίνητρο μικροπολιτικής, ότι το Πρόγραμμα εξελίσσεται θετικά.

Ίσως έτσι, θα έπαυε να προβάλλει τους ευσεβείς της πόθους δημοσίως και θα αποδεχόταν, όσο κι αν δε θέλει, ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος με στοχευμένες δράσεις, που πληρούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, αποτέλεσμα συναπόφασης και προγραμματισμού.

Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες που μας εμπιστεύονται, τους ανθρώπους του μεροκάματου που δεν έχουν χρόνο να διαβάζουν κακοήθειες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που εξυφαίνονται απο εκείνους, που έχουν την πολυτέλεια της ακατάσχετης φλυαρίας.

Δεν θα απολογηθούμε, λοιπόν, γιατί δουλεύουμε σκληρά και παλεύουμε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν με ευθύνες άλλων, ούτε για την επιμονή μας στο δημοκρατικό προγραμματισμό. Και ειδικά σε ανθρώπους που δεν αξιοποίησαν, ούτε στο ελάχιστο, την ευκαιρία τους σε θέσεις ευθύνης και τώρα παίζουν ανεπιτυχώς το ρόλο του φωτεινού παντογνώστη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.