Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση για το προσφυγικό και τους πραγματικούς υπαιτίους της φτώχειας και της ανεργίας



88kfkdsdi65edi675s6idi7Η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό διοργανώνει αντιρατσιστική-αντιφασιστική εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα , την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, ώρα 6.30μμ, στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας.
Το θέμα της συζήτησης είναι: « Εχθρός μας οι πρόσφυγες ή τα μνημόνια και οι τραπεζίτες; Να αντισταθούμε στον πόλεμο κατά των προσφύγων και κατά των φτωχών.»

Ομιλητές οι μάχιμοι αντιμνημονιακοί αγωνιστές και πρώην βουλευτές: Γιάννα Γαϊτάνη και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Η εκδήλωση γίνεται στον απόηχο των τελευταίων ρατσιστικών κρουσμάτων και της προσπάθειας των ναζί της ΧΑ (αλλά και ακροδεξιών τμημάτων της ΝΔ) να ξαναβγούνε στο προσκήνιο. Τα γεγονότα σε Ωραιόκαστρο, Λέσβο, Χίο κλπ, αν και μειοψηφικά, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η αντίδραση και ο φασισμός καραδοκούν να αδράξουν τις ευκαιρίες που γεννάνε τα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική κρίση.

Από τη σκοπιά των απλών ανθρώπων, των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών και των ανέργων, απαιτείται έγκαιρη ενεργοποίηση, συντονισμένη δράση, οργάνωση, ταξική αλληλεγγύη ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό και το φασισμό. Παρόλο που στην περιοχή μας δεν υπάρχουν ακόμα έντονα κρούσματα, ρατσιστικές αντιλήψεις είναι αρκετά διαδεδομένες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουμε παρόμοιες προκλήσεις στο άμεσο-μεσοπρόθεσμο μέλλον. Σας περιμένουμε όλους και όλες, με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας.

Θα ακολουθήσει η προβολή του νέου πολιτικού ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου «This is not a coup» .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.