Πρώτη μικρή γεύση χειμώνα στην Κοζάνη από την ερχόμενη Πέμπτη! Τι καιρός θα επικρατήσει ως την 28η Οκτωβρίου; Δείτε το δελτίο καιρού του KOZANILIFE.GR με τον Γ. Βασιλειάδη



2r24erg24ygh24hy24hy2456

Μετά από ένα ήπιο καιρικά Σαββατοκύριακο όπου η θερμοκρασία παρουσίασε άνοδο, η νέα εβδομάδα μας υποδέχεται με ανάλογες καιρικές συνθήκες και ικανοποιητικές θερμοκρασίες. Αλλαγή του καιρού από την ερχόμενη Πέμπτη με βροχοπτώσεις, σημαντική πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ακολουθούν οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι Μετεωρολογικοί σταθμοί στη Δυτική Μακεδονία το πρωινό της Δευτέρας.

ΠΟΛΗ/ΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ (Cº)

ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

2,6

ΦΛΩΡΙΝΑ

6,8

ΒΛΑΣΤΗ

10,1

ΒΑΡΙΚΟ

10,3

ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

11,7

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

12,2

ΑΡΔΑΣΣΑ

12,4

ΟΡ. ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

12,4

ΟΡΥΧ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ

12,8

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

13,2

ΒΕΛΒΕΝΤΟ

13,3

ΓΡΕΒΕΝΑ

13,8

Κατά την διάρκεια της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου αναμένονται γενικά νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας στο σύνολο του νομού. Μικρότερα διαστήματα ηλιοφάνειας στα νότια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, από ανατολικές, νοτιοανατολικές διευθύνσεις, το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους στην Εορδαία. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στην Κοζάνη τους 17c, στην Πτολεμαΐδα τους 18c, στη Σιάτιστα τους 16c και τους 18c με 19c στα Σέρβια και στο Βελβεντό.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα διατηρηθεί ο καλός καιρός, πιθανός ο σχηματισμός ομιχλών νωρίς το πρωί σε πεδινές περιοχές. Γενικά οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 1 με 2Bf. H θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11-18c σε Κοζάνη, 8-19c σε Πτολεμαϊδα, 10-17c σε Σιάτιστα και 12-20c σε Σέρβια και Βελβεντό.

Και η Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα είναι μια μέρα με καλές καιρικές συνθήκες. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το βράδυ θα πρέπει να βρέξει στα ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις χωρίς σημαντική ένταση. Ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο φτάνοντας σε επίπεδα ακόμα και άνω των 20c. Κοζάνη 12-20c, Πτολεμαϊδα 10-22c, Σιάτιστα 12-19c, Βελβεντό και Σέρβια 12-22c.

Για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου τα σημερινά δεδομένα επιμένουν για μεταβολή του καιρού με βροχοπτώσεις στο σύνολο του νομού, τα φαινόμενα στα ορεινά θα είναι περισσότερα. Κύριο χαρακτηριστικό της μέρας πέρα από τις βροχές θα είναι και οι σταθερή υποχώρηση της θερμοκρασίας που ίσως να επιτρέψει την εμφάνιση χιονόπτωσης μόνο στα πολύ ορεινά βόρεια τμήματα της περιφέρειας (άνω των 1800μ) προς το απόγευμα. Οι άνεμοι στρέφονται σε βόρειους παρουσιάζοντας ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει με μέγιστες τιμές τους 12c σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, 11c σε Σιάτιστα και 13-14c σε Βελβεντό και Σέρβια.

Τέλος για την Παρασκευή 28η του Οκτώβρη θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως η αξιοπιστία των διαθέσιμων στοιχείων δεν είναι υψηλή. Για την ώρα διαφαίνεται βελτίωση του καιρού στο σύνολο του νομού από τις πρωινές ώρες με κυριαρχία της ηλιοφάνειας αλλά και με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρό βοριά. Η θερμοκρασία σε σημαντική υποχώρηση δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9c σε περιοχές όπως η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα ενώ με το βόρειο ρεύμα η αίσθηση του κρύου θα είναι μεγαλύτερη. Πολύ πιθανή η εμφάνιση παγετού τις νυχτερινές και πρωινές ώρες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στα πεδινά της Δυτικής Μακεδονίας.

Για οποιαδήποτε αλλαγή στα δεδομένα θα προκύψει έκτακτο δελτίο εντός της εβδομάδας.

Στείλτε μας φωτογραφίες από τα καιρικά φαινόμενα των περιοχών σας για δημοσίευση στο www.kozanilife.gr

E-mail: kozanilife@gmail.com

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.