Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για παιδιά με νοητικές, κινητικές ή άλλες δυσκολίεςewj56s5w6jk5swekj7e567k6e7

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ξεκινά για δεύτερη χρονιά το θεατρικό εργαστήρι που αγκαλιάζει παιδιά με νοητικές, κινητικές ή άλλες δυσκολίες και παρέχει σε όλους αδιακρίτως το δικαίωμα στη δημιουργία και την έκφραση. Το θέατρο γίνεται τόπος συνάντησης και γιορτής της διαφορετικότητας. Πιστεύουμε πως οι καλλιτεχνικές και θεατρικές αυτές δράσεις (εργαστήρια), και οι τέχνες γενικά οδηγούν σε ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητας, εξελλίσσουν τις ατομικές δεξιότητες, επενδύουν στη φιλία και στην κοινωνικότητα.

Μέσα από την αναζήτηση της ανθρώπινης αυτής συνάντησης επιχειρείται η επανένταξη και η συμβίωση. Η γλώσσα του σώματος, η φωνή, η μουσική, το θέατρο μπορούν να γίνουν φορείς επικοινωνίας, συνομιλίας, ανταλλαγής και ανάπτυξης των σχέσεων μεταξυ των ανθρώπων πέρα απο φραγμούς μέσα σε μια καλλιτεχνική διαδικασία.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έχει τη δυνατότητα να ανοίξει ένα δρόμο ώστε να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Για ένα ομορφότερο αύριο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Άλλωστε η τέχνη έχει τη δύναμη να μειώνει την απόσταση του μεταξύ μας χώρου.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ: Αναστασία Βαβλιάρα, Μέλπω Βασιλικού, Μαρία Κολτσίδα, Ευριδίκη Μαγουλοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης

Τηλ: 24610 24062, 6987991949

Ε-mail:dpt-koz@otenet.gr| Facebook: facebook.com/dipethekozanis| dipethekozanis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.