Βίντεο: Εξέταση του Γ. Στουρνάρα στην Επιτροπή της Βουλής από τον Γ. Θεοφύλακτο

aaajkytfrdkuyrfkuyrfkuyfu

Ευθύνες στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος του 2008 επέρριψε ο σημερινός Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, σε ερωτήσεις του βουλευτή Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου κατά τη διάρκεια μαρτυρικής του κατάθεσης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο βουλευτής Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, επέμεινε στη διαφορετική μεταχείριση από τις τράπεζες των ‘μικρών’ δανειοληπτών σε σχέση με τους ‘μεγάλους’ δανειολήπτες- στο σημείο αυτό ο κ. Στουρνάρας διαφώνησε, χωρίς να δώσει πειστικές εξηγήσεις.

Περαιτέρω, ο Διοικητής της ΤτΕ απάντησε ότι δεν γνωρίζει δύο νομικά θέματα που του τέθηκαν από τον Γιάννη Θεοφύλακτο, ήτοι: α) η ψήφιση της κατάργησης της εκχώρησης της κρατικής επιδότησης των κομμάτων προς τις τράπεζες πριν τις εκλογές του 2012 και β) η τροπολογία με την οποία τέθηκε στο αρχείο το γνωστό ‘πόρισμα Καλούδη’ για τη δανειοδότηση των κομμάτων.

Επισημαίνεται ότι μετά την κατάθεση του κ. Στουρνάρα για το ζήτημα αυτό, ο Οικονομικός Εισαγγελέας ζήτησε από την Εξεταστική Επιτροπή τα σχετικά πρακτικά με σκοπό διερεύνησης τυχόν ανάσυρσης της αρχειοθετημένης δικογραφίας.

Δείτε το βίντεο:

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βίντεο: Εξέταση του Γ. Στουρνάρα στην Επιτροπή της Βουλής από τον Γ. Θεοφύλακτο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.