Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στη Σιάτιστα



kudtkjdjytdjtyrshtsh5ts

Την πόλη της Σιάτιστας επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου ομάδα Ρώσων Δημοσιογράφων που φιλοξενείται τις ημέρες αυτές στη Δυτική Μακεδονία, στα πλαίσια της εφαρμογής του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το 2016, συνοδευόμενοι από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παύλο Τσότσο.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος κ. Λάζαρος Γκερεχτές, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΟ κ. Παναγιώτης Καρακουλάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Στέργιος Δίκος, και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κ. Δημήτριος Τιούκαλιας, παρουσία πολιτών και επιχειρηματιών από την περιοχή, όπου έγινε μία σύντομη ενημέρωση για την ιστορία της Σιάτιστα, τα Αρχοντικά και τα μοναδικά προϊόντα της.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Αρχοντικό Πούλκως και στα οινοποιία «ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ» και «ΔΙΑΜΑΝΤΗ» όπου οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν το μοναδικό λιαστό κρασί της Σιάτιστας και να ενημερωθούν για την ποικιλία των σιατιστινών κρασιών, τον τρόπο συγκομιδής σταφυλιών, παραγωγής και εμφιάλωσης του κρασιού. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ο εσωτερικός διάκοσμος του Αρχοντικού και η διαρρύθμιση του σπιτιού, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν για τις χώρες όπου εξάγεται το σιατιστινό κρασί.

Οι εντυπώσεις τους ήταν ιδιαίτερα θετικές, καθώς δήλωσαν ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και την ξενάγηση, με τη διαβεβαίωση ότι θα ξανα επισκεφθούν σύντομα την περιοχή μας μαζί με επιχειρηματίες για ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας των δύο χώρων.

Ο Δήμος έδωσε στους δημοσιογράφους πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για καλύτερη ενημέρωση πάνω στο τουριστικό προϊόν και τα τοπικά προϊόντα του Βοΐου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.