Δήμος Κοζάνης: «Να αποδείξει ο κ. Μαλούτας τα όσα είπε στα συζήτηση για τα Δημοτικά τέλη»



dimarxeio_koz_prosopsi3245

Η εποχή της αδιαφάνειας, της προχειρότητας στην οικονομική διαχείριση, των πελατειακών πολιτικών έχει περάσει ανεπιστρεπτί στον Δήμο Κοζάνης

Εδώ και αρκετό καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης η Μείζων Αντιπολίτευση καταφεύγει σε σειρά από ανακρίβειες, στην προσπάθειά της να απαξιώσει την δουλειά της Δημοτικής Αρχής. Επιλέξαμε συνειδητά να μην συμπαρασυρόμαστε και να μην απαντάμε παρά το γεγονός πως θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε και να απαντήσουμε σε όλες τις ανακρίβειες τους που έχουν δημοσιευτεί είτε στον τύπο, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δημόσιος διάλογος, δεν μπορεί να βασίζεται σε κορώνες άνευ περιεχομένου, για λόγους εντυπωσιασμού

Όμως, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Οκτωβρίου 2016 και με αφορμή την συζήτηση για τα δημοτικά τέλη του 2017 η αντιπολίτευση ξεπέρασε τα όρια της συκοφαντίας. Στις δηλώσεις του ο κ. Μαλούτας πριν από την έναρξη του δημοτικού συμβούλιο χαρακτήρισε τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών τελών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής “παράνομο και σκοτεινό”, κάτι όμως που απέφυγε να επαναλάβει εντός της αίθουσας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζει τη βαρύτητα των ισχυρισμών του, για αυτό και τον καλούμε να αποδείξει τα λεγόμενα του είτε να ανακαλέσει.
Η παράταξη ‘Ενότητα’ με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 11/10/16 επανέρχεται με τις παρατηρήσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το ότι απαντήθηκαν.
Με αφορμή αυτό να ενημερώσουμε:

1. Επί θητείας του κ. Μαλούτα, το 2013 και 2014, οι οφειλές του Δήμου Κοζάνης προς την ΔΙΑΔΥΜΑ ύψους 1.007.839 ευρώ πληρώθηκαν από την ρύθμιση των ληξιπροθέσμων και όχι από τα ανταποδοτικά τέλη, παρά το ότι το 2009 και 2010 οι οφειλές ήταν μηδέν ενώ το 2013 οι οφειλές ξεπέρασαν το 1.160.000 ευρώ. Πώς διαχειρίστηκε ο κ. Μαλούτας τα χρήματα που πλήρωναν οι πολίτες με τρόπο που υπηρετούσε την ανταποδοτικότητα;. Πώς προέκυψε κενό στα ανταποδοτικά επί των ημερών του;

2. Όταν αναλάβαμε, το χρέος του Δήμου Κοζάνης προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ ανερχόταν στο ποσόν των 695.000 ευρώ. Επί των ημερών μας, έχουν πληρωθεί στην ΔΙΑΔΥΜΑ συνολικά 1.253.115 ευρώ, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η εξόφληση και του υπόλοιπου ποσού ώστε να τύχουμε και της ευνοϊκής έκπτωσης του 10%.

3. Όσον αφορά στους λαμπτήρες LED, η αντιπολίτευση επαναφέρει το θέμα μόνον χάριν εντυπωσιασμού, αφού πολύ καλά γνωρίζει πως υπήρξε πρόβλημα στις μελέτες, οι οποίες έγιναν επί των ημερών της. Στην παρούσα φάση γίνεται αναπροσαρμογή των μελετών και το επόμενο διάστημα θα γίνει η δημοπρασία των έργων.

4. Για το ζήτημα των αδέσποτων, το κόστος διαχείρισης δεν μειώθηκε, αφού δαπάνες θα προκύψουν από άλλους κωδικούς, ενώ με τις νέες συμβάσεις από το 2015 μειώθηκαν τα κόστη ανά περιστατικό αδέσποτου από 119 (ΑΔΑ: ΩΘΛΥΩΛΠ-ΖΙΩ), σε 95 ευρώ (ΑΔΑ: ΩΑ5ΘΩΛΠ-9Κ3).

5. Αναφορικά με την μη ένταξη στα Ανταποδοτικά του 2017 του επιπλέον κόστους που θα προκύψει από την λειτουργία της μονάδας ΣΔΙΤ, όχι μόνο δεν το κρύψαμε , αλλά επαναλαμβάνουμε πως αν δεν λυθεί το πολιτικό θέμα με το τέλος ταφής [περιμένουμε την παρέμβαση του κ. Μαλούτα στην ΚΕΔΕ], δεν μπορούμε να επιβάλλουμε αυξήσεις. Επίσης όμως όπως έχουμε πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το 2017 είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε την δαπάνη αυτή χωρίς να προχωρήσουμε σε αυξήσεις.

Και για να γνωρίζουν οι πολίτες μετά από 2 χρόνια διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Κοζάνης:
Εξυγιαίνουμε τα οικονομικά μας.
Εκσυγχρονίζουμε και αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας.
Κλείνουμε τις τρύπες και τις υποχρεώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν.
Αντίστοιχη πολιτική εφαρμόζεται και στα οικονομικά των νομικών προσώπων μας.
Σήμερα, το ταμείο του Δήμου έχει ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 3.000.000 χωρίς να αυξηθούν οι υποχρεώσεις, κάτι που μας δίνει το δικαίωμα μετά από πολλά χρόνια να βελτιώσουμε την οικονομική αξιοπιστία του Δήμου, απέναντι στους προμηθευτές μας και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για τη λειτουργία του ανταγωνισμού με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η εποχή της αδιαφάνειας, της προχειρότητας στην οικονομική διαχείριση, των πελατειακών πολιτικών έχει περάσει ανεπιστρεπτί για το Δήμο Κοζάνης.

Στην συνεδρίαση του απολογισμού του 2015 το επόμενο διάστημα, θα ενημερώσουμε αναλυτικά τους πολίτες για όλα όσα βρήκαμε σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου (υποχρεώσεις, ΔΕΠΕΠΟΚ δάνεια, ταμειακή λειτουργία, δικαστικές αποφάσεις, προβλήματα, παράτυπες πληρωμές, κ.λ.π.), για όλα όσα κάναμε αυτό το διάστημα αλλά και για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα.

Οι πολίτες θα μάθουν όλη την αλήθεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.