Συναυλία με έργα για 2 πιάνα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης



ujt6redsthjrshtresrhe5thΣυναυλία με έργα για 2 πιάνα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 20.30. Η Ιουλία Βαγενά και η Ειρήνη Ντελέζου θα ερμηνεύσουν έργα των Johann Sebastian Bach, Edward Benjamin, Britten Dmitri Shostakovich και Γιάννη Κωνσταντινίδη και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ιουλία Βαγενά ξεκίνησε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας με την Ε. Πάππας. Είναι απόφοιτη του Ωδείου Athenaeum (δίπλωμα πιάνου στην τάξη της Ν. Σεμιτέκολο) και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων μουσικών (Y. Solomon, D. Bashkirov, C. Martínez-Mehner, L. Boyadjieva, J. Soriano, R. Wagner, J. Swann κ.ά.). Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση κειμένων (Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή) και έχει διδάξει πιάνο στα Μουσικά Σχολεία της Λαμίας και της Λευκάδας. Από το 2013 διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στη Μουσική Σχολή της Μήλου.

H Ειρήνη Ντελέζου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε πιάνο με τον Δ. Συκιά και την Α. Στεφοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο Athenaeum (τάξη: Ν. Σεμιτέκολο) με βαθμό άριστα παμψηφεί και χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα φλάουτου από το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας (τάξη: I. B. Glinka), με βαθμό άριστα παμψηφεί και β΄ βραβείο. Είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο πιάνο (τάξη: U. Matschke). Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου και φλάουτου στην Ελλάδα και το εξωτερικό από διακεκριμένους μουσικούς (C. Martínez-Mehner, Y. Solomon, J. Soriano, L. Berman, M. Mollova, F.Wibaut, J. & K. Ganev, W. Obidovic, M. Drewnowski, L. Boyadjieva, Γ. Χατζηνίκο, Δ. Τουφεξή, R. Wagner, J. Swann, P. L. Graff, E. Weinzierl, E. Wachter).

Έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα εγχόρδων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής και τις Συμφωνικές Ορχήστρες των Δημοτικών Ωδείων Πειραιά και Λαμίας. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Από το 2011 η Ιουλία Βαγενά και η Ειρήνη Ντελέζου παίζουν ρεπερτόριο για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια. Έχουν δώσει συναυλίες στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πάτρα, Τήνο, Μήλο) και στην Ιταλία (Dino Ciani Festival).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.