Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Ας αφήσει την κριτική της… πλάκας η Γ. Ζεμπιλιάδου»



perifereia_kozΚάνει κατάχρηση της δημοσιότητας, στοχεύοντας πλήρως στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης η Γ. Ζεμπιλιάδου, προχωρώντας το τελευταίο διάστημα σ’ ένα μπαράζ ανακοινώσεων, που ουδείς αντιλαμβάνεται τι προσθέτουν στη δημόσια συζήτηση.

Είναι απορίας άξιο, επίσης, πως καταφέρνει να μπλέκει δύο θέματα που μεταξύ τους δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, όπως αυτό της αναθηματικής πλάκας στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ και το ζήτημα της ΔΕΗ. Από μόνο του το γεγονός δείχνει την τρικυμία που επικρατεί στην προσέγγισή της.

Σ’ αυτό το δρόμο δεν θα την ακολουθήσουμε, καθώς η λήψη αποφάσεων γίνεται ανοιχτά και δημόσια, όπως έχουμε από την αρχή δεσμευτεί. Οφείλουμε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης δήλωσε από την αρχή και σε κάθε τόνο ότι τα θέματα της ενέργειας είναι αδιαπραγμάτευτα, εξ’ ου και η Εκτελεστική Επιτροπή προχώρησε προ ημερών στην εισήγηση για λήψη απόφασης, που τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο, και επιβεβαιώνει ότι, τα νερά και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά, δεν πωλούνται ούτε εκποιούνται.

Η συνεργασία των φορέων και η συγκρότηση «Ομάδας εργασίας για τη σύνταξη εισήγησης για θέματα Ενέργειας Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας» αποτελεί θέμα που ο Περιφερειάρχης έθεσε εγγράφως στον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη (με αρχική πρόταση σχεδίου Υπουργικής Απόφασης) σε πολύ προγενέστερο χρόνο (Οκτώβριος 2015), αλλά και στον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη (12/2/2016), επιμένοντας ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συναπόφαση, στο πλαίσιο θεσμικών πρωτοβουλιών, μπορούμε να προχωρήσουμε στη σωστή κατεύθυνση. Εκτός αν η Γ. Ζεμπιλιάδου έχει διαφορετική άποψη για τον τρόπο συνεργασίας των φορέων της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης.

Λαβράκι, επομένως, δεν βγήκε αγαπητή κ. Ζεμπιλιάδου, καθώς όλα γίνονται στο προσκήνιο. Όσο για τα περί Εφιάλτη, σας τα επιστρέφουμε με την προτροπή να σταθμίζετε καλύτερα τα λόγια σας, ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμους καιρούς, που απαιτείται να έχουμε ενότητα και ομόνοια, να συνεργαζόμαστε στενά, να βάζουμε στόχους, και να προσπαθούμε γι’ αυτό, εκτός και αν αλλιώς αντιλαμβάνεστε το νόημα των λέξεων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.