Με βροχές ξεκινά η εβδομάδα! Πως θα είναι ο καιρός στην απελευθέρωση της Κοζάνης και τις επόμενες ημέρες



vroxi346534564576345

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Δυτική Μακεδονία με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις.

Πριν αναλύσουμε την καιρική κατάσταση, ακολουθούν οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την Κυριακή σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας από τους μετεωρολογικούς σταθμούς:

ΠΟΛΗ/ΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ (Cº)

ΜΕΓΙΣΤΗ (Cº)

ΒΛΑΣΤΗ

0,4

15,8

ΦΛΩΡΙΝΑ

1,2

17,3

Χ/Κ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

1,6

6,9

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

1,7

20,7

ΓΡΕΒΕΝΑ

3,6

20,9

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

5,1

19,2

ΚΟΖΑΝΗ (ΠΕΤΡΑΝΑ)

6,0

20,0

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου οι νεφώσεις θα καλύπτουν το νομό Κοζάνης από το ξημέρωμα κιόλας, ενώ θα βρέχει αρχικά στο Βόιο και ως το πρωί στο σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα ορεινά και γύρω από τους ορεινούς όγκους ενώ μικρότερης έντασης θα είναι οι βροχές που θα σημειωθούν στα πεδινά της Εορδαίας (Πτολεμαΐδα) και στις περιοχές της λίμνης Αλιάκμονα. Γρήγορη και πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση του καιρού πριν το μεσημέρι. Νέες τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν εκ νέου από αργά το μεσημέρι και κυρίως κατά την διάρκεια του απογεύματος σε περιοχές του Βοΐου, Εορδαίας και Κοζάνης. Πολύ πιθανόν σε περιοχές Αιανής, Λιβαδερού, Σερβίων και Βελβεντού τα φαινόμενα να είναι πιο περιορισμένα χωρίς διάρκεια ή ένταση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν παντού νότιοι χωρίς ιδιαίτερη ένταση. Η θερμοκρασία το βράδυ δε θα πέσει κάτω από τους 10 με 13c. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 σε Κοζάνη και Πτολεμαιδα, 16 σε Σιάτιστα και 19 με 20 σε Σέρβια και Βελβεντό.

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου ημέρα απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης τα νεότερα δεδομένα θέλουν έναρξη νέου κύκλου βροχοπτώσεων από τις πρωινές ώρες, τοπικά έντονα σε περιοχές Κοζάνης και Βοΐου, με σταδιακή βελτίωση προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι, ενώ η θερμοκρασία θα δε θα πέσει κάτω από τους 11c με 12c ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 15 με 16c σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα και Σιάτιστα και τους 18 σε Σέρβια και Βελβεντό.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και μόνο προς το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα ορεινά τμήματα με πιθανές πρόσκαιρες βροχές γύρω από τα ορεινά τμήματα του Μουρικίου, Ασκίου, Μπούρινου και Πιερίων. Η πιθανότητα να ψιλοβρέψει στην πόλη της Κοζάνης προς το απόγευμα είναι μικρή. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17c-18c.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 13 και 14 Οκτωβρίου με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένεται αίθριος καιρός, ίσως να ευνοηθεί ο σχηματισμός πρωινών ομιχλών σε κοιλάδες ή πεδινά τμήματα. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία σε άνοδο κατά την διάρκεια της μέρας ξεπερνώντας τοπικά τους 20c παρόλα αυτά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει κρύο με τις ελάχιστες τιμές να αγγίζουν τοπικά τους 4c με 6c.

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Με βροχές ξεκινά η εβδομάδα! Πως θα είναι ο καιρός στην απελευθέρωση της Κοζάνης και τις επόμενες ημέρες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.