Δυτική Μακεδονία: Ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στο πλαίσιο της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας και του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016

1srsftyjdgtjkdyukdtytrjw5

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την φιλοξενία έξι Ρώσων δημοσιογράφων παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού & Αθλητισμού Θεόφιλος Ζυμπίδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, υπεύθυνος για όλες τις δράσεις του έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, Παύλος Τσότσος.

Η φιλοξενία των Ρώσων δημοσιογράφων είναι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2016 και του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), τον ΕΟΤ και το ΕΒΕ Καστοριάς θα υλοποιήσουν μία πολλά υποσχόμενη δράση για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας στη ρωσική τουριστική αγορά, σε διασύνδεση με συγκεκριμένα προϊόντα που εξάγονται με μεγάλη επιτυχία στη Ρωσία, όπως η γούνα και τα ροδάκινα Βελβεντού.

Η ΓΓΕΕ που έχει αναλάβει την επικοινωνιακή προβολή των δράσεων και των πρωτοβουλιών των ελληνικών φορέων κατά τη διάρκεια του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, έχει διοργανώσει ήδη κάποια ταξίδια εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στην Ελλάδα, και το ταξίδι εξοικείωσης στη Περιφέρειά μας υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι θα διαμείνουν στην Καστοριά, ενώ μέσα από συγκεκριμένες εκδρομές θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τόσο το δυτικομακεδονικό τοπίο και τα σημαντικά θρησκευτικά του μνημεία όσο και τα τοπικά προϊόντα (γούνα, ροδάκινα, κρασί, κ.λπ.).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.