Καταθεσιολόγιο – Περιουσιολόγιο – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



rampidis_mixalisΜέσα από ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής διασταύρωσης του ΥΠ.ΟΙΚ. δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων από 1.270.000 καταθέτες που περιλαμβάνονται στις διάφορες (γνωστές) λίστες.

Από έναν πρώτο έλεγχο στο λεγόμενο καταθεσιολόγιο, βρέθηκαν 250 χιλ. απ’ αυτούς (καταθέτες) που οι καταθέσεις τους δεν συνάδουν με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ο έλεγχος έγινε για το χρονικό διάστημα 2002 έως 2015 από τότε που έχουμε στην Ελλάδα για νόμισμα το ΕΥΡΩ. Επιπρόσθετα το ΥΠ.ΟΙΚ. περιμένει στοιχεία από την κεφαλαιαγορά για αμοιβαία κεφάλαια, καταθέσεις κ.λπ.

Τα ειδοποιητήρια γι’ αυτούς που πρέπει να δικαιολογήσουν τις επιπλέον από τις φορολογικές δηλώσεις καταθέσεις τους ετοιμάζονται, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Με τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, θα μπορούν οι φορολογούμενοι, για κεφάλαια που δεν δικαιολογούν οι φορολογικές τους δηλώσεις, να τα νομιμοποιήσουν (ξεπλύνουν) με φόρο από 50 έως 60%.

Με εντολή του πρωθυπουργού κατατίθεται άμεσα στη βουλή το σχέδιο νόμου προς ψήφιση, μαζί με το νομοσχέδιο για την επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που βασιλεύει για δεκαετίες στην Ελλάδα.

Αφού ολοκληρωθεί η εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων, θα γίνει η γνωστοποίηση στην εφορία, περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων, που δεν είναι ήδη γνωστά.

Από την δημιουργία του περιουσιολόγιου και μετά, κάθε μεταβολή της περιουσίας θα πρέπει να δικαιολογείται από τα εισοδήματα του φορολογούμενου.

Εξελίξεις που ενδεχομένως (ποτέ δεν ξέρεις με το Ελλαδιστάν) να μας φέρνουν κοντά στην ελαχιστοποίηση της φοροδιαφυγής, που έγινε τρόπος (καλής & ξεκούραστης) ζωής πολλών ελλήνων κλεφτών & αμαρτωλών, για 200 παρά πέντε (5) χρόνια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.