Καταγγελία της ΕΔΑΣ για απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης



kozani_zografiaΣε μια πρωτοφανή, απαράδεκτη και παράνομη απόφαση προχώρησε η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν.Κοζάνης στη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 19/9/2016. Πιο συγκεκριμένα πήρε την απόφαση για αντικατάσταση από το Δ.Σ του Κατσάνου Ζήση εκλεγμένου στο Δ.Σ με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑΣ.

Για την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια προσπάθησαν να βασιστούν σε αίολα νομικά επιχειρήματα (Η ΕΔΑΣ προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντία στην προσπάθεια αποκλεισμού της από τις αρχαιρεσίες του σωματείου για τα οποία και δικαιώθηκε. Αφού πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες και η ΕΔΑΣ κατέλαβε 2 έδρες στο Δ.Σ με τις ψήφους των εργαζομένων δεν προχώρησε τη νομική διαδικασία μιας και οι εργαζόμενοι εκφράστηκαν με τη ψήφο τους.)

Η ενέργεια αυτή της πλειοψηφίας του Δ.Σ μας παραπέμπει σε άλλες εποχές, στη λογική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε τον αποκλεισμό όποιου δεν μας είναι αρεστός, άσχετα αν τον έχουν δημοκρατικά εκλέξει οι εργαζόμενοι. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ζητάνε τον αποκλεισμό συγκριμένων συναδέλφων και όχι του ψηφοδελτίου.

Δεν τους φτάνει η πλειοψηφία που με την ψήφο τους τους έδωσαν οι εργαζόμενοι αλλά δεν θέλουν καμία διαφορετική φωνή να τους χαλάει την σούπα. Ανοίγουν ένα επικίνδυνο αντιδημοκρατικό δρόμο αφού πετάνε στα σκουπίδια την βούληση των εργαζομένων όπως εκφράστηκε στις αρχαιρεσίες αφού η όποια πλειοψηφία μετά τις αρχαιρεσίες με απόφαση της θα διαγράφει τα μέλη της μειοψηφίας.

Ευθύνη γι’αυτήν την εξέλιξη έχουν και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την απόφαση. Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφος Κατσάνος είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό (και με ευθύνη της πλειοψηφίας δεν έχει πραγματοποιηθεί) προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα και αυτή η μεθόδευση έχει σαν σκοπό να διαμορφώσει και τους συσχετισμούς για το επικείμενο συνέδριο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ρόλο του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιού και νέου. Είναι οι ίδιοι που σε συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ απέκλεισαν δεκάδες σωματεία με την αιτιολογία ότι σε αυτά ψήφισαν εργαζόμενοι συμβασιούχοι. Έτσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων. Να αποκλείουν φωνές που δεν τους αρέσουν με το έτσι θέλω, να αποκλείουν μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στον κλάδο απλώς για να διατηρήσουν ορισμένες καρέκλες παραπάνω.

Η ΕΔΑΣ δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί αυτό τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και θα λάβει όλα τα μέτρα η κατάπτυστη και παράνομη αυτή απόφαση (Το Δ.Σ δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα) να αλλάξει και να μην εφαρμοστεί στην πράξη. Υπενθυμίζουμε επίσης την υποχρέωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ να καλεί στις συνεδριάσεις όλα τα εκλεγμένα με την ψήφο των εργαζομένων μέλη του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.