Η Εθνική Ανδρών Βόλεϊ νίκησε 3-0 την Ουκρανία και τώρα… η Ισπανία στην Κοζάνη!



gre_ukr_3rdmatch

Με διαγώνιο τον Ζουπάνι, η Εθνική ανδρών έκανε και τρίτη νίκη στην Αμβέρσα, 3-0 (25-17, 25-22, 25-19) την Ουκρανία και τερμάτισε δεύτερη με ίδιες νίκες και βαθμούς με το Βέλγιο, που είχε κερδίσει νωρίτερα τη Μολδαβία (είχε καλύτερα σετ).

Αποστολή στην Αμβέρσα: Στέφανος Λεμονίδης – volleyball.gr:

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ μέσω των μπαράζ του Οκτωβρίου, κόντρα στην Ισπανία με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις Κανάριες Νήσους και τον δεύτερο στην Κοζάνη (τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες).

H Eθνική ξεκίνησε χωρίς τους άρρωστους διαγώνιους (Τζούριτς, Τζιουμάκα), με βασικό τον Ζουπάνι και ακραίους τους Πρωτοψάλτη, Φράγκo, κεντρικούς τους Ανδρεάδη, Πετρέα, πασαδόρο τον Στιβαχτή και λίμπερο τον Στεφάνου. Παρόλα αυτά πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Φράγκος(5/6) και με δυο ασους έφερε τη διαφορά στο 16-11 για να τελειώσει το σετ 25-17 με επίθεση του Πετρέα, με τον Σουλτανόπουλο να αντικαθιστά τον Ανδρεάδη στα μισά του σετ. Άριστος ο Πρωτοψάλτης με 4/4 επιθέσεις, 100% υποδοχή, ενώ ο Ζουπάνι είχε 2/3 επιθέσεις.

Στο δεύτερο σετ, τα λάθη στην υποδοχή έφεραν την Ουκρανία στο 7-12, αλλά η διαφορά ροκανίστηκε και η είσοδος του Κουμεντάκη στη θέση του Σουλτανόπουλου για το σερβίς βοήθησε στην ανατροπή(21-19) με επιθέσεις του Πρωτοψάλτη και του Ζουπάνι. Ο Πρωτοψάλτης πήρε άσο για το 24-21 και το σετ τελείωσε 25-22 με τον Φράγκο, που ήταν πάλι πρώτος σκόρερ του σετ με 9 πόντους(9/13).

Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ, με την Ουκρανία να προηγείται 1-5, αλλά με δικά της λάθη φτάσαμε στο 5-5 και στο 8-7 με τον Φράγκο, Διαφορά δυο πόντων(17-15) με άσο του Στιβαχτή, δυο επιθέσεις του Ζουπάνι έκαναν το 20-16, για να τελειώσει το ματς 25-19 με μπλοκ του Πετρέα και χαμένο ουκρανικό σερβίς.

Τα σετ: 17-25, 22-25, 19-25

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Στάντνικοφ): Ζιλίνσκι 6 (5/9 επ., 1 άσος), Σορκίν 4 (4/7 επ., 44% υπ. – 6% άριστες), Οσάντσα, Μπογκατίροφ 14 (8/18 επ., 6 άσοι, 68% υπ.-26% άριστες), Ντροζντ 9 (8/13 επ., 1 μπλοκ), Τουπτσί 10 (10/27 επ.) / Φομίν (λ, 71% υπ. – 29% άριστες), Στατσένκο

ΕΛΛΑΔΑ (Δρίκος): Στιβαχτής 1 άσος, Πετρέας 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 1 (1/1 επ.), Ζουπάνι 10 (9/16 επ., 1 άσος), Φράγκος 18 (16/22 επ., 2 άσοι, 75% υπ. – 13% άριστες), Πρωτοψάλτης 15 (13/15 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 92% υπ. – 38% άριστες) / Στεφάνου (λ, 35% υπ. – 12% άριστες), Σουλτανόπουλος 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Κουμεντάκης, Παπαδόπουλος

Αμέσως μετά τη νίκη επί της Ουκρανίας, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος έστειλε μήνυμα ανασύνταξης και προετοιμασίας ενόψει των μπαράζ με στόχο η Εθνική μας να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο πρώτο εκτός έδρας ματς με την Ισπανία και να διεκδικήσει την πρόκριση στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη.

Αναλυτικά ο Σωτήρης Δρίκος δήλωσε: “Την Ουκρανία την …κερδίσαμε το Σάββατο, όταν την αποκλείσαμε με τη νίκη επί του Βελγίου. Με την Ισπανία παίξαμε δυο φορές σε φιλικά τουρνουά στην Τουρκία και χάσαμε ισάριθμες φορές. Τα επίσημα ματς όμως είναι διαφορετικά. Θέλουμε δυο-τρεις μέρες να οργανωθούμε και να επανέρθουμε σε προπονητικούς ρυθμούς και την Τρίτη να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για τα μπαράζ. Οι αντίπαλοι μας έχουν εμπειρία σε αυτή τη διαδικασία, αφού αποκλείσθηκαν από το προηγούμενο Ευρωβόλει από την Ολλανδία σε διπλούς αγώνες. Κάναμε 14 πόντους, 5 νίκες και πρέπει να μας στηρίξουν όλοι για να παίξουμε μετά από πολλά χρόνια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρώτο ματς στα Κανάρια Νησιά και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην Κοζάνη”.

Ο πρωτάρης Νίκος Ζουπάνι με τη σειρά του είπε: “Είμαι χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω και μάλιστα στη θέση του διαγώνιου. Είμαι ευτυχής που έκανα καλό ξεκίνημα και είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας που διεκδικεί μετά από επτά χρόνια την πρόκριση σε τελικούς”.

Παρθενική εμφάνιση έκανε και ο Παπαδόπουλος που μπήκε για ένα σερβίς και τόνισε: “Κάνω ότι μου πει ο προπονητής. Είμαι στη διάθεση της Εθνικής να βοηθήσω αυτούς που είναι εδώ και αυτούς που δεν είναι, για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο , την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.