Οι Μουχαπετλήδες της Κοζάνης στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού! Δείτε φωτογραφίες



ktyrytjsdjtsju66u45sy54a5y

Ήταν όλοι τους εκεί.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το βράδυ, οι Μουχαπετλήδες της Κοζάνης βρέθηκαν όλοι μαζί και παρακάθισαν στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.

Η βραδιά κύλισε σε αυθεντικούς ρυθμούς, με τους σκοπούς και τα δίστιχα της πατρίδας, με το μεράκι και τη φιλοσοφία που υπάρχουν ακόμα ατόφια στη ράτσα μας.

Ο Αχιλλέας Βασιλειάδης με το τραγούδι του και ο Γιάννης Σανίδης (Σανοπούλ’) με τη λύρα του, γλέντησαν τους Μουχαπετλήδες και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τη βραδιά.

Ο Αχιλλέας μας, που πλέον αναλαμβάνει και τη «Χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης», ταξίδεψε με τα τραγούδια του το νου και την καρδιά μας στην πατρίδα.

Και ο Γιάννης μας, το Σανοπούλ’, μας θύμισε τους αυθεντικούς σκοπούς όπως ακριβώς τους ακούγαμε από τον Πατριάρχη Γώγο.

Ο Γιάννης μας από τους νεώτερους λυράρηδες που έχουμε σήμερα, με το ήθος, την ποιότητα αλλά και τη μουσική παιδεία που τον διακρίνει, γέμισε τη Στέγη με τις μελωδίες του, γλέντησε όλους τους καλεσμένους και χάρισε σε όλους μας μια βραδιά «όπως παλιά».

Ξεχωριστή παρουσία είχε το χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης , το οποίο υποστήριξε στο σύνολο της όλη τη διοργάνωση της βραδιάς.

Όλοι εμείς στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε για το επόμενο μουχαπέτ’.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

q4365uqw546ujw56i5ew7i6

sr6yjsartyj6i5wsik767oik67

w5tjuw576i3w57i567i675

w56jw5jk5w7ki6e7k6e7u

wetjyewtjyw56jw56kij56ikj6

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.