Με επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας – Δείτε τις δράσεις της Τρίτης 20/9



zzujktdol7do7k6dei7kedi7kj

Με επιτυχία συνεχίζουν οι δράσεις-εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου).

Οι δράσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, του Ειδικού Εργαστηρίου και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κοζάνης σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και την δωρεάν μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ Αστικών γραμμών Κοζάνης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Το Σάββατο το ΤΕΙ ΔΜ μέτρησε με σύγχρονα μηχανήματα την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση στην οδό Αριστοτέλους.

Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι ΣΕΟ και ΕΟΣ έδωσαν το δικό τους ‘παρών’ με πεζοπορίες στα περιαστικά μονοπάτια, ενώ ο ΕΟΣ τοποθέτησε στην αρχή του μονοπατιού στο Πάρκο Ηπειρωτών πινακίδα στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών, Κωνσταντίνου Τσιάντα, ενός ανθρώπου που πρωτοστάτησε και έδωσε το ιδιαίτερο στίγμα του σε συλλογικές δράσεις.

Από τις εκδηλώσεις δεν έλειψαν η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, καθώς και η Οικολογική Ομάδα του ΤΕΙ ΔΜ. Έκπληξη αποτέλεσε, για όσους συμμετείχαμε, η σημερινή δράση (Δευτέρα 19-9) «Μήπως είδατε το Γεώργιο Λασσάνη», την οποία πραγματοποίησε η πρωτοεμφανιζόμενη στα δρώμενα της πόλης μας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ‘Κρατήρας’ και στην οποία μαθητές του 1ου και 5ου Γυμνασίου της πόλης περπατώντας σε ιστορικά σημεία του κέντρου και καταλήγοντας στη Δημοτική Χαρτοθήκη στο Αρχοντικό του Λασσάνη, ανακάλυψαν, με διαδραστικό τρόπο, όχι μόνον αυτό το σημαντικό για την ιστορία της πόλης πρόσωπο, αλλά και επιπλέον στοιχεία για το χωροχρονικό συνεχές του τόπου μας.

Οι δράσεις θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες με κορύφωση την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συνέχεια

ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
12.00 «Στα χνάρια της παλιάς πόλης»
Ομάδα του ΚΑΠΗ Κοζάνης με αφετηρία το Λαογραφικό Μουσείο, πρώην Δημοτικά Λουτρά, περιφέρεται στα σοκάκια της Σκ’ρκας, διανύοντας μια διαδρομή που ξυπνάει αναμνήσεις και διάθεση για αφηγήσεις.
Η Κοζάνη μπορεί να κινηθεί και αλλιώς
Ζωντανεύουμε το χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με στόχο να αποδείξουμε ότι μπορούμε, όχι μόνο να σχεδιάσουμε, αλλά και να υλοποιήσουμε, με τρόπο βιώσιμο, την ανάπτυξη της πόλης μας και την φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο κινητικότητα.

18.00-20.00 «Κινούμαστε συνδυαστικά και εναλλακτικά»
Με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό ποδήλατο το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα μας δείξει πώς μπορούμε να κινηθούμε οικολογικά στα αστικά κέντρα συμβάλλοντας με θετικό τρόπο στην ποιότητα ζωής και στην κλιματική αλλαγή.

18.30 «Το ποδήλατο συναντά τον σιδηρόδρομο»
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ‘Γέφυρα ζωής’ οδηγεί μια κυκλική ποδηλατική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Οι λάτρεις του ποδηλάτου μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα σε κεντρικά σημεία της πόλης και να δώσουν μήνυμα για μια πιο βιώσιμη πόλη, στην οποία λόγο μπορεί και πρέπει να έχει το ποδήλατο.

20.30 «Η πόλη κινείται»
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας παρουσιάζει το σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και της Βιώσιμης Κινητικότητας.

21.00 «Μουσικά ταξίδια»
Η ημέρα κλείνει δυναμικά και καλλιτεχνικά με τους Δημήτρη Γαύρο, Σάκη Ντοβόλη, Φώτη Βακουφτσή, Φώτη Ντοβόλη και ηχητικά από τον Παναγιώτη Παρασκευά.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Με επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας – Δείτε τις δράσεις της Τρίτης 20/9

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.