«Μαϊμού» ασφαλιστήρια αυτοκινήτων από γραφεία της Κοζάνης και των Σερβίων!

kozani_steno_agora

Την εμφάνισή τους έκαναν στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης πλαστά ασφαλιστήρια αυτοκινήτων, τα οποία προέρχονται από μεμονωμένα ασφαλιστικά γραφεία. Η αναφορά αυτή έγινε χθες (13/9/2016) στο γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης τα πλαστά ασφαλιστήρια αυτοκινήτων εκδίδονται εν αγνοία των ιδιοκτητών τους, σε πολύ χαμηλότερη τιμή, από δύο ασφαλιστικά γραφεία στην πόλη της Κοζάνης και ένα στην περιοχή των Σερβίων.

Μάλιστα όπως επισημάνθηκε στη σχετική αναφορά, που έγινε προς τον κ. Παπαδεράκη έχει ενημερωθεί και το Σωματείο Ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Ακουμιανάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, αφού επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία ή αναφορά, τόνισε πως το θέμα αυτό «είναι υπαρκτό», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του σταθμού για ύπαρξη «ασφαλιστικού γραφείου» στα Σέρβια το οποίο, εδώ και τρία χρόνια εκδίδει άκυρα ασφαλιστήρια αυτοκινήτων. Μάλιστα όπως ανέφερε πολλοί ιδιοκτήτες, που ενεπλάκησαν σε τροχαίο, διαπίστωσαν εκ των υστέρων ότι δεν ήταν καλυμμένοι. Στις περιπτώσεις αυτές όμως το συγκεκριμένο ασφαλιστικό γραφείο «φρόντιζε» να μην υπάρχουν καταγγελίες, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Ακουμιανάκης, είτε καλύπτει τις ζημίες που προκλήθηκαν είτε πληρώνει τα πρόστιμα που επιβάλλει η Τροχαία.

Σε ότι αφορά την προστασία των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων από παρόμοια περιστατικά ο πρόεδρος του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας, τόνισε ότι πρέπει με την παραλαβή του ασφαλιστηρίου, είτε να επικοινωνούν με την ασφαλιστική εταιρία, είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.hic.gr, όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το ΑΦΜ του προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι έγκυρο ή όχι το ασφαλιστήριο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

6 σχόλια στο άρθρο “«Μαϊμού» ασφαλιστήρια αυτοκινήτων από γραφεία της Κοζάνης και των Σερβίων!

  1. ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ….ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.