Το μήνυμα της επιτυχημένης περιοδείας κλιμακίου βουλευτών της Ν.Δ. στην Π.Ε. Κοζάνης



rrq4eyhq45uyw45u6w56u

«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, η περιοδεία στην Π.Ε. Κοζάνης, Κλιμακίου Βουλευτών της Ν.Δ., με τον Κ. Γκιουλέκα (ως επικεφαλή), τoν Χ. Κέλλα και τον Κ. Σκρέκα, που συνοδεύθηκαν από Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Νομού, Πολιτευτές, τον Πρόεδρο και μέλη της ΝΟ.Δ.Ε., Προέδρους και μέλη των ΔΗΜ.Τ.Ε..

Η στοχευμένη αυτή δράση, ενόψει της επικείμενης παρουσίας του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. (16-18.09.2016), ανέδειξε ανά περιοχή και χώρο τα εξής:

Πτολεμαΐδα – Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος». Η επίσκεψη, με πρωτοβουλία του Κ. Σκρέκα, Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, χαιρετίστηκε από το Σωματείο, αρχικά ως η πρώτη γενόμενη από Κομματικό Οργανισμό και στη συνέχεια, λόγω της παρέμβασης Ευρωβουλευτών της ΝΔ προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περί χορήγησης δωρεάν δικαιωμάτων αερίων ρύπων (CO2), για την επέκταση της διάρκειας λειτουργίας των ατμοηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ. Επιπρόσθετα και αναφορικά με την χρήση του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, ο Τομεάρχης μίλησε για την ανάγκη λελογισμένης χρήσης και αξιοποίησής του, μέσω σχετικών επενδύσεων, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος καύσης του και να διασφαλίζεται η σωστή απόδοση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ανέφερε επίσης την αναγκαιότητα ύπαρξης μεσοπρόθεσμου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, για να επιτευχθεί ανταγωνιστικό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, στοιχείο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη της Χώρας. Αναγκαία προϋπόθεση, ο εκσυγχρονισμός και ο ορθολογισμός στην παραγωγή της ΔΕΗ.

Κοζάνη & Πτολεμαΐδα – Γενικά Νοσοκομεία «Μαμάτσειο» & «Μποδοσάκειο». Παρουσία του Τομεάρχη Υγείας κ. Χ. Κέλλα , για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε η υποχρηματοδότησή τους και η εντονότερη υποστελέχωσή τους (έναντι των Νοσοκομείων της υπόλοιπης Χώρας), αφού το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, κυμαίνεται στο 30% των οργανικών θέσεων, ποσοστό που επιδεινώθηκε περαιτέρω, τα δύο τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα δε στις Παθολογικές Κλινικές. Τελικά και παρά τη χαμηλή τους πληρότητα (30-35%), πολλές Κλινικές και Τμήματα των Νοσοκομείων, λειτουργούν εξαιτίας του φιλότιμου και της υπερπροσπάθειας που καταβάλλει το σύνολο των εργαζομένων.

Κοζάνη – Πανεπιστήμιο & ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Η ανεπαρκής χρηματοδότηση και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό Προσωπικό, αποτελούν μόνιμη πλέον τροχοπέδη στη διατήρηση του επιπέδου ποιοτικών και ανταγωνιστικών σπουδών, που -κατά περίπτωση- εξισορροπείται από τις ερευνητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται.

Σιάτιστα – Οινοποιητικές Επιχειρήσεις. Ως μικρές εξωστρεφείς παραγωγικές μονάδες, με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρασιών τους, απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές προστασίας, για να διατηρήσουν την προστιθέμενη αξία τους και την ανταγωνιστικότητά τους, δεδομένα που ακυρώνονται ουσιαστικά στην πράξη, από τον εξοντωτικό φόρο που πρόσφατα επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Βελβεντός – Αγροτικοί Συνεταιρισμοί παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης φρούτων. Τα αυξημένα λειτουργικά κόστη (από τον πολλαπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, των αυξήσεων στους φορολογικούς συντελεστές και του ΦΠΑ, ως έμπνευση και εκτέλεση της παρούσας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), σε συνδυασμό με τα ακριβά κόστη μεταφοράς των φρούτων στις αγορές του εξωτερικού και την ανεπάρκεια των ελέγχων κατά τη διακίνησή τους, εντείνουν τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σέρβια – ΕΨΥΚΑ / Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο «Αλκυόνη». Ενεργή και ουσιαστική κοινωνική δομή, που έδωσε λύσεις και μάλιστα ανέξοδες για τους ασθενείς του, μέσω σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέχρι πρότινος, καλύπτοντας περιπτώσεις που πραγματικά χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προστασίας.

55sarthsarthsrths

Τέλος και στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα πλαίσια της περιοδείας, ο επικεφαλής Κ. Γκιουλέκας συνόψισε χαρακτηριστικά: «…Δυστυχώς, αυτά τα δύο χρόνια -η μισή δηλαδή θητεία του κ. Τσίπρα- ήταν μια θητεία με αρνητικό πρόσημο. Η Ελλάδα ξαναγύρισε πολύ πίσω και τώρα γίνεται ένας αγώνας να ξαναβρεθούμε εκεί που βρισκόμασταν τον Δεκέμβριο του 2014. Λυπούμαστε, αλλά επειδή τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα, στέλνοντας το μήνυμα ότι και οι άλλοι το ίδιο θα έκαναν, θυμίζουμε ότι ο ΦΠΑ που στις μέρες του Αλέξη Τσίπρα ξαναπήγε στο 23% και τώρα στο 24%, στις μέρες της ΝΔ είχε κατέβει στο 13% στη διατροφή.

Θυμίζουμε ότι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης είχε μειωθεί κατά 30% και έβαινε συνεχώς μειούμενη. Θυμίζουμε ότι μειώθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές, ότι μια σειρά από επιβαρύνσεις που είχαν επιβληθεί στον ελληνικό λαό, άρχισαν σιγά – σιγά να φεύγουν από τις πλάτες του. Θυμίζουμε επίσης ότι η Ιρλανδία, η Κύπρος και άλλα κράτη είχαν μπει στο μνημόνιο και κατάφεραν να βγουν, έτσι είχε ξεκινήσει αυτή τη θετική πορεία και η Ελλάδα, μια πορεία που ανακόπηκε τον Ιανουάριο του 2015…».

Σε έναν τέτοιο «ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ» θα αναφερθεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στην ομιλία του στη ΔΕΘ το Σάββατο 17.09.2016, για να έρθει ένα υγιές περιβάλλον με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, με την ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ σταδιακά στα δύο πρώτα χρόνια κατά 30%, με την απαλλαγή των πολιτών από κάποια περιττά βάρη που δεν έπρεπε να φορτωθούν στις πλάτες τους, προχωρώντας από κει και πέρα σταθερά μπροστά.

Μια «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», ως αντίδοτο στα διαρκή κυβερνητικά ψέματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Πρόεδρος
Παντελής Καρακασίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.