Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις καταστροφές λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Π.Ε. Κοζάνης

2wqrethwsrthryhrtr

Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και ιδιοκτησίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η Εγνατία οδός έκλεισε από τον κόμβο των Κοίλων έως τον κόμβο της Σιάτιστας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από τις 9/9 έως τις 11/9), επειδή στο ύψος της Νέας Νικόπολης το νερό της συνεχούς βροχής δεν μπόρεσε να απορροφηθεί από τα υπάρχοντα φρεάτια και καταβόθρες. Πρόκειται για σημείο στο οποίο με κάθε έντονη βροχόπτωση προκαλείται πρόβλημα και ακόμα δεν έχει γίνει διόρθωση – βελτίωση των υποδομών, ενώ τα λαϊκά στρώματα εξακολουθούν να ακριβοπληρώνουν τη διέλευση τους μέσω των διοδίων.

Επιπλέον ζημιές υπάρχουν από τη διάβρωση και κατάπτωση οδοστρώματος στο επαρχιακό δίκτυο (2ο χιλ. Αιανής – Κοζάνης, Μικρόβαλτο – Λιβαδερό, Τρανόβαλτο – Ελάτη, Πτολεμαΐδα στο ύψος της ΑΕΒΑΛ, κ.α.), ενώ στην Τοπική Κοινότητα Χρωμίου του Δήμου Κοζάνης, άνοιξε ο επαρχιακός δρόμος που περνά μέσα από το χωριό. Ζημιές επίσης καταγράφονται στην αγροτική οδοποιία. Τέλος στην Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής Δήμου Βοΐου, η πυροσβεστική δέχθηκε πάρα πολλές κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Την ευθύνη γι’ αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής, έχουν, όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να πραγματοποιούνται τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και να γίνουν ο απαραίτητες αποκαταστάσεις και συντηρήσεις. Ευθύνες όμως έχει και Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε :

Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών.

Να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με το ανάλογο προσωπικό και εφόδια για την συντήρηση επαρχιακού, αγροτικού οδικού κ.ά. δικτύου, καθαρισμό ρεμάτων κλπ

Να πραγματοποιηθούν, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όλα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης των ζημιών και αντιπλημμυρικής θωράκισης ώστε να μη επαναληφθούν σε ανάλογη περίσταση τέτοιας έκτασης ζημιές.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.