Κοζάνη: Μετεγκατάσταση 12 οικογενειών Ρομά από τα Κοίλα στον Κασλά

koza-roma-1021x580

Στο χώρο του ανενεργού Βιομηχανικού Πάρκου Ξύλου, στην περιοχή Κασλά θα μεταφερθούν με πρωτοβουλία του δήμου Κοζάνης οι οικογένειες Ρομά, που διέμεναν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή των Κοίλων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο εκπρόσωπος των Ρομά, Αντώνης Πάσσιος έκανε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε να εξασφαλιστούν κοντέινερ για τις 12 οικογένειες που θα διαμείνουν στην περιοχή, ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες. Έκκληση γίνεται επίσης ώστε να δρομολογηθεί λεωφορείο για να πάνε στα σχολεία τα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διοίκησης, Γιάννη Ιωαννίδη, που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης, η μετεγκατάσταση των Ρομά, που θα είναι προσωρινή, ήταν επιτακτική, καθώς στην περιοχή των Κοίλων διέμεναν σε ιδιόκτητο χώρο. Ήδη οι πρώτες οικογένειες ξεκίνησαν την κατασκευή των πρόχειρων καταλυμάτων, ενώ γίνεται προσπάθεια από το δήμο να τους εξασφαλίσει την ύδρευση και την αποχέτευση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

2 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Μετεγκατάσταση 12 οικογενειών Ρομά από τα Κοίλα στον Κασλά

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.