Ποια φρούτα έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;



oldphotoslaxanika1422363100

Τη λίστα με τα πιο επιβεβαρυμένα από χημικά τρόφιμα για το 2016 ανακοίνωσε το Environmental Working Group.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του EWG, σχεδόν τα 3/4 των 6.953 δειγμάτων τροφίμων που εξετάστηκαν από το αρμόδιο τμήμα γεωργίας των ΗΠΑ το 2014 περιείχαν υπολείμματα από φυτοφάρμακα.

Μετά την εφετινή έρευνα του EWG εντοπίστηκαν 146 διαφορετικά χημικά σε φρούτα και λαχανικά, χημικά και φυτοφάρμακα που επέμειναν και μετά το καλό πλύσιμο ή ακόμα και το ξεφλούδισμα φρούτων και λαχανικών.

Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν πως παρά την απαίτηση των καταναλωτών να παράγονται λιγότερα αλλά πιο καθαρά τρόφιμα, οι εταιρείες επιμένουν να ρίχνουν στην αγορά φρούτα και λαχανικά ψεκασμένα.

Οι καταναλωτές, πάντως, δείχνουν μια τάση να στρέφονται σε φρούτα και λαχανικά που ξέρουν πως έχουν βρεθεί με τα λιγότερα δυνατά χημικά, ειδικά στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να ακολουθούν μια 100% καθαρά οργανική διατροφή.

Τα 12 πιο επιβεβαρυμένα από χημικά τρόφιμα

1. Φράουλες
2. Μήλα
3. Νεκταρίνια
4. Ροδάκινα
5. Σέλερι
6. Σταφύλια
7. Κεράσια
8. Σπανάκι
9. Ντομάτες
10. Πιπεριές
11. Ντοματίνια
12. Αγγούρια

Καθένα από αυτά τα τρόφιμα βρέθηκε θετικό σε έναν υψηλό αριθμό πολλών διαφορετικών χημικών και φυτοφαρμάκων και μάλιστα σε μεγάλη συγκέντρωση.

* Πάνω από το 98% των δειγμάτων φράουλας, ροδάκινου, νεκταρινιών και μήλων βρέθηκε θετικό σε τουλάχιστον ένα κατάλοιπο φυτοφάρμακου.

* Η μέση πατάτα έχει περισσότερα φυτοφάρμακα σύμφωνα με το βάρος της σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα που εξετάστηκαν.

Πηγή: zougla.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.