Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας: Συνάντηση του Σ. Γιαννακίδη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Θεανώ Φωτίου – Σύσκεψη για τις ζημιές στις καλλιέργειες από αγριόχοιρους



jdyjsytjdtjdjdt

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Γιαννακίδη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου για το νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου είχε στο Υπουργείο, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης όπου συζητήθηκε το νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Το Κράτος Πρόνοιας πρέπει να αποκτήσει διαφανείς κανόνες προς το δημόσιο συμφέρον και όλο αυτό το σύστημα θα εποπτεύεται από τον εθνικό μηχανισμό παρακολούθησης, αξιολόγησης όλων των πολιτικών για την κοινωνική ένταξη και αλληλεγγύη, μηχανισμός ο οποίος στήνεται για πρώτη φορά» ανέφερε η Υπουργός.

«Έχει ραχοκοκαλιά ένα ολοκληρωμένο γεωπληροφοριακό σύστημα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα ελέγχει όλες τις δομές, όλο το προνοιακό σύστημα, ένα σύστημα που να ξαναδίνει στις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες την Αξιοπρέπεια που τους ανήκει».

Η Υπουργός αποδέχτηκε και συμφώνησε με τις προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα Κέντρα Κοινότητας, για το περιφερειακό παρατηρητήριο, για τον μηχανισμό στήριξης των απόρων μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, αλλά και από το Π.Ε.Π – ΠΕ.Σ.Κ.Ε Δυτικής Μακεδονίας.
Υπογράμμισε με έμφαση πως το Υπουργείο ήδη υλοποιεί τις προτάσεις της Περιφέρειας που είχε καταθέσει ο κ. Γιαννακίδης τον Μάρτιο του 2015.

Συγκεκριμένα είναι σε εξέλιξη:
1. Η ηλεκτρονική πανελλήνια πλατφόρμα καταγραφής και αίτησης για τους ωφελούμενος που θα έχει και ως αποτέλεσμα και την διασταύρωση των στοιχείων τους για διπλοεγγραφές.
2. Η ηλεκτρονική κάρτα για τους ωφελούμενους του προγράμματος (Κάρτα Στήριγμα Ζωής).
3. Η αύξηση του ποσοστού του προγράμματος για τα τρόφιμα έναντι των υλικών (ρουχισμού).
4. Η ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη των ωφελούμενων.
5. Η καταγραφή παιδικής φτώχειας και χορήγηση δεκατιανού στους μαθητές.
6. Η λειτουργία κοινωνικών φροντιστηρίων.
7. Να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα πληθυσμιακών θυλάκων που μετακινούνται κατά την διάρκεια του έτους.
8. Η χαρτογράφηση φτώχειας σε όλα τα επίπεδα με στόχο τη εύρεση των «αόρατων» πολιτών και ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας και επιβίωσης.
9. Η ενίσχυση ευπαθών ομάδων – ΑμΕΑ – Ανέργων – Ανασφάλιστων κλπ.
10. Η στέγαση σπόρων και άστεγων σε δημόσιες δομές.
11. Η αποθήκευση και διανομή τροφίμων.
12. Η προμήθεια των τροφίμων μακράς διάρκειας κατά 80% τοπικά από τις συμπράξεις και 20% κεντρικά από το Υπουργείο.
13. Η οικονομοτεχνική βοήθεια μέσα από το πλαίσιο του Προγράμματος και
14. Η καταγραφή των Ρομά.

Ιδιαίτερα για την καταγραφή των Ρομά έχει προταθεί να δημιουργηθεί Ειδική Γραμματεία στο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία σύντομα αναμένεται να συσταθεί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Η συνεργασία για την άμεση υλοποίηση των προβλημάτων αποτελεί ηθική υποχρέωση ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων φορέων»

Η Υπουργός ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρο Γιαννακίδη για την εποικοδομητική συνεργασία που έχει εδραιωθεί και αποδέχτηκε την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να επισκεφθεί την περιοχή στο τέλος του μήνα, με σκοπό να δει από κοντά ιδρύματα και δομές.


Σύσκεψη για τις ζημιές στις καλλιέργειες από αγριόχοιρους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σύσκεψη με θέμα τις ζημιές στις καλλιέργειες από αγριόχοιρους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά απο παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Θεοδώρου και πρόσκληση του ασκούντα χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Γενικός Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των κυνηγετικών συλλόγων, της κυνηγετικής ομοσπονδίας Μακεδονίας- Θράκης και των αγροτικών ενώσεων της περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το σοβαρό αυτό θέμα και ζητήθηκαν απο τους παρόντες γραπτές προτάσεις, για να προωθηθούν στο υπουργείο, ώστε να δοθεί οριστική λύση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.