Φονική κακοκαιρία στη χώρα μας! Δυο νεκροί στην Καλαμάτα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη βιβλική καταστροφή



kalamata8srytjsrtyjdkt
– Δυο γυναίκες νεκρές από την κακοκαιρία στην Καλαμάτα – Ανασύρθηκαν νεκρές μέσα από πλημμυρισμένα υπόγεια
– Δήμαρχος Καλαμάτας στο newsit.gr: Οι νεκροί είναι τρεις, μεγάλοι σε ηλικία και ανάπηροι – Ζητάμε να κηρυχθεί η πόλη και ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
– Από παθολογικά αίτια ο θάνατος ενός ηλικιωμένου άνδρα σύμφωνα με αστυνομία και πυροσβεστική
– 500 κλήσεις για άντληση υδάτων ΜΟΝΟ στη Θεσσαλονίκη! Εκατοντάδες έγιναν και στην Πελοπόννησο
– Συγκλονιστικές εικόνες από τις καταστροφές στις περιοχές όπου χτύπησε η κακοκαιρία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Καλαμάτα από το σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και ώρες σχεδόν όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί από την κακοκαιρία είναι δυο γυναίκες. Πρόκειται για μια 63χρονη στην περιοχή Πήδημα της Καλαμάτας και μια 80χρονη που έμενε μέσα στην πόλη. Και οι δυο άτυχες γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές από τα πλημμυρισμένα υπόγεια.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στο newsit.gr έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, εκ των οποίων οι δυο άνδρες, ο ένας από τη Θουρία και ο δεύτερος από περιοχή δυτικά της Καλαμάτας. Ωστόσο, για την ώρα, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία επιβεβαιώνουν μόνο τους θανάτους δυο γυναικών, της 63χρονης στην περιοχή Πήδημα και μιας 80χρονης σε διαμέρισμα μέσα στην πόλη. Ο ένας από τους δυο άνδρες, ένας 90χρονος σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του αλλά ο θάνατός του δεν αποκλείεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ το σπίτι του δεν είχε πλημμυρίσει.

Ήταν 04:00 τα ξημερώματα όταν ξέσπασε η βροχή στην πόλη και σε μια ώρα έπεσαν 140 χιλιοστά νερού και το νερό έφτασε τα δυο μέτρα! «Σήκωσε αυτοκίνητα» είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στο newsit.gr, ενώ δεκάδες είναι τα ζώα που πνίγηκαν! Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η βροχή παρέσυρε τα υλικά από τα έργα που γίνονται στην περιφερειακή οδό και εξαιτίας των δρόμων που έχουν κλείσει, είναι αδύνατο τα οχήματα της Πυροσβεστικής να φτάσουν σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα!

Επίσης, 80 φοιτητές έχουν αποκλειστεί στο ΤΕΙ αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο!

Ακούστε τι είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας στο newsit.gr

Στη Νέα Μηχανιώνα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον σύζυγο μιας γυναίκας πως εκείνη δεν απαντά στις κλήσεις του. Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι εκείνη. Και στη Θεσσαλονίκη τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία είναι μεγάλα και οι καταστροφές ανυπολόγιστες. Μόνο στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 500 κλήσεις για απάντληση υδάτων!

Η ολονύχτια δυνατή βροχή στην Καλαμάτα έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγιναν 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

Η Πυροσβεστική στέλνει ενισχύσεις στην Καλαμάτα με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

 

Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί, τη νύχτα, στην περιοχή και προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές σε πολλά σημεία του νομού. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, αυτοκίνητα παρασυρμένα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα, κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα το πρωί από τη θεομηνία.

Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια. Επτά χωριά είναι αποκλεισμένα.

Εικόνες από την παραλία της Στούπας (Πηγή: newsmessinia.blogspot.com)Εικόνες από την παραλία της Στούπας (Πηγή: newsmessinia.blogspot.com)
Εικόνες από την παραλία της Στούπας (Πηγή: newsmessinia.blogspot.com)Εικόνες από την παραλία της Στούπας (Πηγή: newsmessinia.blogspot.com)

Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.
Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον Άγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων. Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στη Λακωνία με το σοβαρότερο να εστιάζεται στην εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 24 μέχρι το 26 χιλιόμετρο λόγω συσσώρευσης υδάτων και η κυκλοφορία για Γύθειο γίνεται μέσω Σκάλας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – newsit.gr
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, eleftheriaonline.gr και tharrosnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.