Κοζάνη: Χωρίς προβλήματα ξεκινά το νέο σχολικό έτος – Κανονικά η προσευχή στα σχολεία – Καλύπτονται όλα τα κενά

sxoleio-agiasmos-mathites-570

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκινά το σχολικό έτος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

Τα λιγοστά κενά που υπάρχουν σε 30 Δασκάλους σε ολόκληρη την περιφέρεια αλλά και στις ειδικότητες των μαθηματικών και φυσικών που ανέρχονται στα οκτώ άτομα θα καλυφθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ τα κενά που δημιουργούνται στις ειδικότητες των καλλιτεχνικών, θεατρολόγων και μουσικών αναμένεται να καλυφθούν μέχρι στις 30 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα αναμένεται να πληρωθούν τα κενά όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα ειδικά σχολεία.

Όσον αφορά την πρωινή προσευχή ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτα καθώς προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα με την διαφοροποίηση ότι γιαυτό μπορεί να αποφασίσει ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου. Σε κάθε περίπτωση όμως οι αγιασμοί όπως είπε στα σχολεία θα γίνουν κανονικά.

Σε σχέση με τα κτιριολογικά των σχολείων ο κ. Κωνσταντόπουλος ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσει το βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στη ΖΕΠ Κοζάνης στο οποίο μπορούν εφόσον το επιθυμούν οι γονείς εθελοντικά να φοιτήσουν τα παιδιά τους.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

3 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Χωρίς προβλήματα ξεκινά το νέο σχολικό έτος – Κανονικά η προσευχή στα σχολεία – Καλύπτονται όλα τα κενά

  1. Είμαι Κοζανίτης, δάσκαλος Θεατρικής Αγωγής, “ΠΑΓΙΑΣ θέσης αλλά Ετήσιας ελαστικής Σύμβασης” [αυτή είναι η Πραγματική μου ονομασία κ δε λέω Καν τη λέξη Αναπληρωτής, γιατί Δεν αναπληρώνουμε τη θέση Κανενός! Η ίδια η Κυβέρνηση ψεύδεται με Τέτοιες λέξεις]
    Ήμουν 1 από τους 6 Συναδέλφους [Απαράδεκτο κι αυτό για τον Κλάδο των Ειδικοτήτων, ενώ είμαστε σίγουρα 50-100 Ντόπιοι δάσκαλοι!!!] που βρεθήκαμε τη Δευτέρα 5 Σεπτ στην Αθμια για να μάθουμε από το Διευθ Εκπ κ. Γκαμπούρα αλλά κι από τον Περιφερειακό Διευθ κ. Κωνσταντόπουλο ΠΟΣΑ ΚΕΝΑ δόθηκαν για εμάς τους Δασκάλους Ειδικοτήτων! Μας ενημέρωσαν μετα λύπης κ πικρίας μας ότι οι περισσότεροι Διευθυντές κι οι Δάσκαλοι των σχολείων του Νομού μας ζήτησαν ΜΟΝΟ τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΝΑ, ώστε να Συμπληρώσουν ωράριο μέσα στα ίδια τα σχολεία τους κ να Μη χρειαστεί να πάνε κ σε κάποιο άλλο…. αλλά έτσι ΠΗΡΑΝ τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΩΡΕΣ από τα μαθήματα Ειδικοτήτων!!! Αυτό Δεν είναι ΑντιΣυναδελφικό, Ανέντιμο κι Άνισο??? Ζητήσαμε τη Στήριξη των κυρίων Διευθυντών κι ο κ Γκαμπούρας ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ να Ξαναμιλήσει στους Διευθυντές ώστε να δώσουν ΚΕΝΕΣ ώρες στα μαθήματα ειδικοτήτων μας!!! ΑΛΛΑ, για το Νομό Κοζάνης, τα Κενά για τους Αναπληρωτές σχεδόν σίγουρα θα’ναι τα ΜΙΣΑ από Πέρσι!!! Γιατί Δυστυχώς, όταν ΔΕΝ Αντιδράει η Πλειοψηφία του Εκπαιδευτικού κόσμου απέναντι στο Νόμο των ΜΕΙΩΣΕΩΝ Ωρών κ Θέσεων εργασίας, την ώρα των Προσλήψεων φτάνουμε σε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σημείο ο καθένας να κοιτάει τον ΚΩΛΟ ΤΟΥ, το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ…… κι Άντε να Ενωθούμε ποτέ εμείς οι Δάσκαλοι των Παιδιών σας για να Παλέψουμε Ενάντια στους Δικτατορικούς Νόμους της Δήθεν “Αριστερής” αλλά πασιφανώς Δεξιοσκεπτόμενης Κυβέρνησης!!!! ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ Κύριοι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ θα νιώσετε Εμάς τους Δασκάλους στις ειδικότητες…. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!

    2. ΜΗ μου πείτε ότι Συζητούν διάφοροι για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Πρωινής μας προσευχής!!!! Εδώ δεν το κάνουν οι οικογένειες στα σπίτια τους, θα το Καταργήσουμε κι απ’τα Παιδιά μας, που έτσι μαθαίνουν να Μη θεωρούν τη Ζωή δεδομένη αλλά να Προσεύχονται στο Θεό της Αγάπης για να κρατάνε τις Ψυχές τους Καθαρές??? Ποιός Απάνθρωπος εκπαιδευτικός ή πολιτικός ΔΕ θέλει τη Χριστιανική προσευχή στα Ελληνόπουλά μας????

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.