Καιρός: “Βούλιαξε” η δυτική Ελλάδα! Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και δρόμοι… ποτάμια! Που θα βρέξει τις επόμενες ώρες



kefallonia7idi1
– Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που «χτυπά» κυρίως τη δυτική Ελλάδα αλλά θα επεκταθεί ανατολικότερα
– Απίστευτες εικόνες με πλημμυρισμένους δρόμους σε Ηλεία και Θεσπρωτία
– Στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας το νερό έφτασε τα 135mm
– Δείτε σε χάρτες ποιές περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Δρόμοι ποτάμια, δέντρα πεσμένα στις αυλές σπιτιών, αυτοκίνητα που έχουν καλυφθεί από νερό μέχρι τη μέση. Πύργος, Κυλλήνη, Σύβοτα είναι μερικές από τις περιοχές που επλήγησαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδείνωση του καιρού.

Από το πρωί, οι κάτοικοι πολλών περιοχών της δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν από το καλοκαίρι στο… χειμώνα! Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως περίπου τις 09:30 το πρωί της Τρίτης (06.09.2016), κατεγράφησαν στις περιοχές: Καραβοστάσι Θεσπρωτίας 135 mm, Ηγουμενίτσα 63.4 mm, Τσαμαντάς Θεσπρωτίας 51.2 mm, Κέρκυρα 46.6 mm, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 36.4 mm και Πύργος Ηλείας 35 mm.

Στην Ηλεία, έχουν καταγραφεί πολλές ζημιές από το βράδυ της Δευτέρας (05.09.2016) όταν ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού στην περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση δέντρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε μάντρες και σκεπές σπιτιών.

Στο κέντρο του Πύργου, δυο ώρες βροχής ήταν αρκετές για να μετατρέψουν τους δρόμους σε ποτάμια. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη ζώνη των οδών Πατρών και Υψηλάντου, Δεληγιάννη, Κοκκίνου, καθώς και στην οδό Μυστρά.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για απάντληση υδάτων σε κατάστημα στην οδό Πατρών και σε υπόγειο γκαράζ στην οδό Μυστρά, ενώ αρκετά αυτοκίνητα αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα.

Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή και την ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην Κεφαλονιά, με τις περιοχές του Πόρου και της Σκάλας να αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα.

Τις φωτογραφίες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δημοσιογράφος, Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Από τα ξημερώματα άνοιξαν οι ουρανοί και στη Θεσπρωτία, με τα Σύβοτα να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Όπως περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής το Ιόνιο… “φλέγονταν” από τις αστραπές. Στη συνέχεια ξέσπασε καταιγίδα με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και τα πάντα να πλημμυρίσουν.

Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες πρωινές εικόνες με τα αυτοκίνητα να έχουν καλυφθεί μέχρι τη μέση! Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και την Πάργα, η οποία έχει μείνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Επίσης, μεγάλη είναι η ολισθηρότητα που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί αρκετά τροχαία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σήμερα Τρίτη (06-09-2016) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία.

Αύριο Τετάρτη (07-09-2016), θα επηρεαστούν όλες οι προαναφερθείσες περιοχές κατά διαστήματα και κυρίως η ανατολική ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Πέμπτη (08-09-2016).

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Πηγή: newsit.gr, με πληροφορίες από: epirus-tv-news.blogspot.gr, patrisnews.com, ilialive.gr, thesprotia-news.blogspot.gr
Χάρτες:
POSEIDON

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.