Κοζάνη: Αποχωρεί μετά από 32 χρόνια στο τιμόνι της «Πανδώρας» ο Π. Καραχάλιος

karaxalios_pandora23453456

Συγκινημένος δήλωσε ο Αρχιμουσικός της Πανδώρας Πάρης Καραχάλιος για την αγάπη του κόσμου καθώς 32 χρόνια στο τιμόνι της Φιλαρμονικής Κοζάνης, αποχωρεί γεμάτος συναισθήματα και πολλές μουσικές επιτυχίες αφού έβαλε την σφραγίδα του και συνδέθηκε με την καθημερινότητα της πόλης συμμετέχοντας σε όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα αυτής.

Μάλιστα τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο της πόλης από τον Δήμο Κοζάνης για την προσφορά τη δική του, αλλά και της Πανδώρας στον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση της πόλης. Ο κ. Καραχάλιος μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης δήλωσε ότι φεύγει γεμάτος από αναμνήσεις, από μια φιλαρμονική που ίδρυσε ο πατέρας του το 1902, ενώ ο ίδιος ξεκίνησε από 13 χρονών δίπλα του και μέχρι σήμερα παρέμενε στην Πανδώρα Κοζάνης, αφιερώνοντας όλη την ζωή του, όπως είπε σ ένα από τα παλαιότερα Σωματεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ανέφερε ακόμα ότι πολλοί από τους μαθητές του, σήμερα πλαισιώνουν στρατιωτικές μπάντες και συγκροτήματα, ενώ κατέθεσαν και δικαιολογητικά για την θέση του Αρχιμουσικού που προκήρυξε ο Δήμος Κοζάνης πριν από 2 περίπου μήνες, δηλώνοντας περήφανος.

Ο κ. Καραχάλιος που την Παρασκευή 2/9 παρουσίασε μια από τις τελευταίες του συναυλίες στην θέση του Αρχιμουσικού στην Κοζάνη ετοίμασε ένα πρόγραμμα με μουσικές Ελλήνων μουσικών. Στην συναυλία κάλεσε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί θέλοντας να τους ευχαριστήσει και εξέφρασε την επιθυμία του να δώσει μια αποχαιρετιστήρια συναυλία τα Χριστούγεννα, εφ όσον του επιτραπεί από την Δημοτική Αρχή.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι θα δωρίσει όλο το αρχείο του πατέρα του στην Πανδώρα, ενώ αν υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης θα εκδοθεί ένα βιβλίο- λεύκωμα με όλη το ιστορικό πλαίσιο και τις δράσεις της φιλαρμονικής Κοζάνης από την ίδρυση της.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

3 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Αποχωρεί μετά από 32 χρόνια στο τιμόνι της «Πανδώρας» ο Π. Καραχάλιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.