Καταγγελία για βιαιοπραγία σε βάρος εργαζομένων στη Δ/νση Μεταφορών και Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς από πολίτες



perifereia_kozΚαταγγέλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα τη βιαιοπραγία σε βάρος συναδέλφων μας των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών και Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς από πολίτες. Οι συνάδελφοι, ασκώντας τα καθήκοντα τους και προσπαθώντας να εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους πολίτες την εξέλιξη των υποθέσεών τους, δέχθηκαν επίθεση από τους ενδιαφερόμενους πολίτες την Τρίτη 30 Αυγούστου, οι οποίοι θεώρησαν σκόπιμο “να συναιτήσουν” τους υπάλληλους της Π.Ε. Καστοριάς, βιαιοπραγώντας σε βάρος τους.

Τέτοιου είδους περιστατικά δεν υποβαθμίζουν μόνο το –ήδη υποβαθμισμένο- έργο μας, ως λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης, αλλά κυρίως προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπειά μας. Ακόμη και στην περίπτωση λάθους ή αστοχίας στο χειρισμό κάποιας υπηρεσιακής μας υπόθεσης, υπάρχουν πολλοί, ενδεδειγμένοι τρόποι αντίδρασης των πολιτών (π.χ. εισαγγελέας, επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, συνήγορος του πολίτη, κ.λπ.), προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους με την εκάστοτε υπηρεσία.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δύο συναδέλφους μας των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών και Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς και ζητούμε να διερευνηθούν σε βάθος οι δύο υποθέσεις και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι κείμενα (π.χ. παλιότερο έγγραφο Περιφερειάρχη, με το οποίο έβαλε εναντίον όλων των υπαλλήλων της Π.Ε. Καστοριάς) και συμπεριφορές που μειώνουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των δημόσιων λειτουργών εν γένει, δημιουργούν κλίμα και δίνουν εμμέσως το ερέθισμα σε “δυσαρεστημένους από τη δημόσια διοίκηση πολίτες” να “ψάχνουν το δίκαιό τους”, βιαιοπραγώντας εναντίον δημοσίων υπαλλήλων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος
Καραθανάσης Α. Δημήτρης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.