Περίεργα περιστατικά στο ΕΚΑΒ Κοζάνης, λίγο πριν την μετεγκατάσταση, βλέπει η διοίκηση

ekav_kozani_neo

«Περίεργα περιστατικά και συμπεριφορές, λίγο πριν την οριστική μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ Κοζάνης στο νέο κτίριο», επισημαίνει η διοίκηση του ΕΚΑΒ, με αφορμή την επίθεση τρωκτικών στο κτίριο της περιοχής, σημειώνοντας, ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπόδιζαν τη λειτουργία του νέου κτιρίου μέχρι σήμερα, μετά από μεγάλη προσπάθεια έχουν ξεπεραστεί και η μεταφορά των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Κοζάνης στην νέα του έδρα, έχει δρομολογηθεί οριστικά και είναι θέμα ημερών.

Αναφέρει αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης:

«Με θαυμασμό και ειλικρινή απορία παρακολουθήσαμε τις σημερινές δηλώσεις συνδικαλιστή του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Κοζάνης σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, για δήθεν επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία του Παραρτήματος από μεγάλα τρωκτικά, που στην κυριολεξία έκαναν ολονύκτιο «πάρτι» στα γραφεία και στους χώρους του παραρτήματος.

Επίσης προφανή και εύλογα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι καταγγέλλουσα το γεγονός, αφού καταρχήν παραδέχεται ότι οι συνάδελφοί της την ενημέρωσαν για το γεγονός και ότι η ίδια δεν είδε κάτι, στη συνέχεια επιδίδεται σε λεπτομερή περιγραφή του υποτιθέμενου «πάρτι» των τρωκτικών στους χώρους του Παραρτήματος, εξαντλώντας κάθε όριο υπερβολής και φαντασίας.

Ερωτήματα επίσης προκαλεί και το γεγονός, ότι όλα αυτά συμβαίνουν, μόλις λίγα 24ωρα πριν την οριστική μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Κοζάνης, στις νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπόδιζαν τη λειτουργία του νέου κτιρίου μέχρι σήμερα, μετά από μεγάλη προσπάθεια έχουν ξεπεραστεί και η μεταφορά των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Κοζάνης στην νέα του έδρα, έχει δρομολογηθεί οριστικά και είναι θέμα ημερών.

Ως Κεντρική Διοίκηση, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε Παράρτημα του ΕΚΑΒ, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζουμε ότι όλα τα Παραρτήματα έχουν Διευθυντές των οποίων η αρμοδιότητά τους μεταξύ άλλων είναι να επιλαμβάνονται, αλλά καλύτερα να προλαμβάνουν τέτοιου είδους περιστατικά και «τρωκτικές συμπεριφορές».

Ήδη έχουν κινηθεί όλες οι εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά γεγονότα, όσο και τυχόν αμέλειες των υπευθύνων του Παραρτήματος. Καθιστούμε σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους πραγματικά ή μη γεγονότα να χρησιμοποιούνται από ανεύθυνο-υπεύθυνους, προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, εις βάρος του οργανισμού του ΕΚΑΒ».

Το έργο του ΕΚΑΒ, καταλήγει η ανακοίνωση, αξιολογείται καθημερινά από τους πολίτες και από την κοινωνία, την οποία και υπηρετεί πιστά. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι συμπεριφορές και νοοτροπίες που δεν συνάδουν με τον βασικό στόχο που έχουμε θέσει ως κεντρική διοίκηση για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας, δεν θα γίνουν ανεκτές.

Σχετικά με το ΕΚΑΒ:

To Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) ιδρύθηκε το 1985 με τον Ν. 1579/1985 και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.). Το ΕΚΑΒ υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έχει έδρα την Αθήνα. Σκοπός του ΕΚΑΒ είναι:
– ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας

Το ΕΚΑΒ είναι αναπτυγμένο Πανελλαδικά σε 12 Παραρτήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Καβάλα, Ιωάννινα, Λαμία, Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη, Κοζάνη και Μυτιλήνη) και κάθε Παράρτημα αναπτύσσεται σε Τομείς στις διάφορες περιοχές της χώρας. Η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ δημιουργεί ένα σύγχρονο σύστημα υπηρεσιών Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής.

Πηγή: onmed.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.