Αγωγή για αποζημίωση 800.000 ευρώ και άσκηση ποινικής δίωξης και κατά της συζύγου του ιδιοκτήτη από την μητέρα του άτυχου 5χρονου που έχασε τη ζωή του από τα ροτβάιλερ

rotvailer76476467536

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας με το θάνατο του 5χρονου Στάθη, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, από την επίθεση των ροτβαιλερ, σε κατοικία κοντά στον Άργιλο.

Όπως ανέφερε στο Kozanimedia o δικηγόρος της μητέρας του άτυχου παιδιού Ζήσης Βρίκος, η πλευρά της κατέθεσε αγωγή ύψους 800.000 ευρώ, από την οποία και από όποιο ποσό τελικά επιδικαστεί, το 1/4 θα δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στο Ειδικό Σχολείο Κοζάνης.

Παράλληλα, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης και κατά της συζύγου του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, με το αιτιολογικό πως και εκείνη είναι εξίσου υπεύθυνη, ενώ σημαντικό είναι και το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς υποστηρίζεται πως ο ιδιοκτήτης και απόστρατος αξιωματικός γνώριζε την επικινδυνότητα των σκύλων και πως δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης η πλευρά της μητέρας του 5χρονου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα δέσμευσης της περιουσίας του ζεύγους των ιδιοκτητών των σκύλων, τα οποία έχουν ήδη γίνει δεκτά και μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου απαγορεύεται οιαδήποτε μεταβίβαση-εκχώρηση της περιουσιακής κατάστασής τους.

Το ρεπορτάζ είναι του kozanimedia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.