Κοζάνη: Εφτά χρόνια χωρίς κοιμητήρια – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Νέου Κλείτου

kleitos-1021x410

Στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Κοζάνης θα έρθει εκ νέου προς συζήτηση το θέμα της χωροθέτησης του Κοιμητηρίου του Νέου Κλείτου, μετά από νέα πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Κορκοτίδη, καθώς η θέση «Λευκάδια» που η Δημοτική Αρχή πρότεινε, είχε δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων και αντιπαραθέσεων, αφού η επιθυμητή προγενέστερη τοποθεσία από την πλευρά των κατοίκων, ενέχει τον κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κορκοτίδης επανέφερε στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής την παλιά πρόταση του ΙΓΜΕ, η οποία είχε κατατεθεί πριν από 7 χρόνια για την κατασκευή των κοιμητηρίων που όμως δεν ευόδωσε, ενώ δεν είχε συμπεριληφθεί ούτε στις προτεινόμενες θέσεις που παρουσίασαν τους κατοίκους τον περασμένο Απρίλιο, ο Δήμος Κοζάνης και οι συνεργαζόμενο φορείς, ΔΕΥΑΚ, ΑΝΚΟ και ΙΓΜΕ.

Οι λανθασμένες συντεταγμένες ήταν η αιτία της αναβολής της χθεσινής συζήτησης, όπου αποφασίστηκε να συζητηθεί και πάλι εφόσον διερευνηθεί η γεωλογική καταλληλότητα και γίνουν τα ερευνητικά σκάμματα στις ακριβής συντεταγμένες όπου βρίσκεται το οικόπεδο, ώστε να γίνει η μελέτη καταλληλότητας για να προχωρήσει η διαδικασία.

Η νέα τοποθεσία βρίσκεται βορειοδυτικά του οικισμού σε απόσταση 510 μέτρων και ανήκει στην κοινότητα Αργίλου, ενώ σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΙΓΜΕ Κ. Αλκιβιάδη Στάμο, ο οποίος ήταν στην συνεδρίαση, έχει τις προϋπόθεσης ώστε να χωροθετηθούν και να κατασκευαστούν τα κοιμητήρια του Νέου Κλείτου.

Έκκληση να δοθεί λύση απεύθυναν και οι κάτοικοι που ήταν παρόντες στην διαδικασία ζητώντας να επιλυθεί ένα σοβαρό ζήτημα που εκκρεμεί από το 2007 οπότε και μετεγκαταστάθηκαν οι κάτοικοι του Κλείτου στον νέο οικισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει διαθέσιμο το ποσό των 500.000 ευρώ για την κατασκευή των κοιμητηρίων, από την ΔΕΗ ΑΕ, από την ημέρα που εγκαταστάθηκαν στον νέο οικισμό οι Κλειτιώτες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.