Παραίτηση βόμβα του Χρήστου Σάββα από Πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης για λόγους ευθιξίας – Δείτε τις δηλώσεις του



aergaehraetrhrthrtjyrsyrjt

«Οι αρχές μου και η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω από το αξίωμα του Προέδρου ΕΠΣ Κοζάνης, ώσπου να λάμψει η Αλήθεια…!»

Τι δήλωσε αναλυτικά ο Χρήστος Σάββας στη σελίδα matiesstasport.blogspot.gr:

Με αφορμή την έκδοση του υπ΄ αριθμόν 1445/2016, βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών δηλώνω τα εξής: Σέβομαι το θεσμό της δικαιοσύνης και τις αποφάσεις των οργάνων της, ωστόσο θεωρώ εαυτόν αθώο και πιστεύω ακράδαντα ότι η αθωότητά του μου θα αποδειχθεί. Δεν μπορώ όμως λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και για λόγους αρχής, αξιοπρέπειας και ηθικής τάξης, να συνεχίσω να κατέχω το αξίωμα του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης και να νιώθω, ότι αποτελώ «βαρίδι» για ένα χώρο που υπηρετώ πενήντα χρόνια, από διάφορες θέσεις, χωρίς υστεροβουλία, προσωπικά οφέλη και χωρίς ουδέποτε να μετατραπώ σε «καρεκλοκένταυρο».

Γνωστοποιώ την απόφασή μου να παραιτηθώ από οποιαδήποτε εμπλοκή σε σχέση με το ποδόσφαιρο και επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ αναλυτικότερα λίαν συντόμως.

επιμέλεια: Γιώργος Κατσίκας
matiesstasport.blogspot.gr – flash TV

Τι αφορά το αδίκημα

Το αδίκημα αφορά απιστία σε βάρος της ομοσπονδίας, ύψους 29 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus τo Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη τον πρόεδρο της ΕΠΟ, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του προεδρείου καθώς και παλιότερα μέλη της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2012 για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Το αδίκημα αφορά απιστία σε βάρος της ομοσπονδίας, ύψους 29 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της κάρτας υγείας, δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Εφετών, Ευγενία Κυβέλου, είχε υποβάλλει στο Συμβούλιο Εφετών πρόταση παραπομπής σε δίκη με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, για την επονομαζόμενη υπόθεση της «κάρτας υγείας». Το Συμβούλιο Εφετών σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως και ως εκ τούτου ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης παραπέμπεται σε δίκη!

Σε δίκη παραπέμπονται επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Καραμελίδης, ο β” αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης, ο πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης και τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ Γιάννης Οικονομίδης και Νίκος Προύντζος.

Η πρόταση αφορά εξάλλου τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή, Β. Γκαγκάτση και Σ. Πιλάβιο καθώς και τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιώργο Σιντόρη, Αριστείδη Σταθόπουλο, Νίκο Φύριο, Γιάννη Σίγαλα, Νίκο Ανασόπουλο, Σωκράτη Παπαδόπουλο,Θόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Χρήστο Σάββα και Βαγγέλη Μάντζιο.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (άρθρα 1, 14, 15, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 α’, 27, 45, 46 παρ. 1 α’, 51, 52, 60, 63, 79, 98 390 εδ. β’-α’ Π.Κ.).

Με άλλα λόγια κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημία στα οικονομικά της ομοσπονδίας που υπερβαίνει τα 29 εκατομμύρια ευρώ, αφού κάλυπταν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις απέναντι στις εταιρείες που τους προμήθευαν με ιατρικά μηχανήματα χωρίς να υλοποιείται ο στόχος που ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών μέσω μετρήσεων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.