Η ώρα του ΕΝΦΙΑ, στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά – 13 φόροι από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο!

enfia708_6

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε στο Taxisnet η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, με την πληρωμή του φόρου των ακινήτων να καταβάλλεται σε πέντε δόσεις.

Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, όλα τα εκκαθαριστικά ήταν στο Taxis, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη να δει ακριβώς το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει, με την πρώτη δόση στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί για όλους τους πολίτες το αργότερο έως τα ξημερώματα της Τρίτης, οπότε και ο καθένας με τους κωδικούς του θα μπορεί να ελέγχει το ακριβές ποσό στο Taxisnet.

«Ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2016. Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης 29-08-2016, 02:30 π.μ. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)». Αυτή η φράση συνόδευε την ανάρτηση στο Taxisnet σε κάθε λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών.

Η συνολική είσπραξη θα πρέπει να φτάσει στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, θα είναι ίδια με πέρυσι ενώ η βεβαίωση του φόρου ανέρχεται στα 3,4 δισ. Ευρώ σχεδόν στο 1,9% του ΑΕΠ.

Φέτος πάντως το 30% των πολιτών θα κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ.

Από 10 έως 50 ευρώ παραπάνω θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 420.000 φορολογούμενοι, από 50 ευρώ και πάνω περίπου 270.000 ενώ 1,5 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν 10 ευρώ παραπάνω.

Επίσης, φέτος δεν ισχύει η έκπτωση του 20% των ξενοίκιαστων ακινήτων ενώ το ίδιο ποσό είσπραξης θα ισχύει και για το 2017, με το υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει νέα ανακατανομή των φόρων.

Συνολικά 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν ενώ ποσοστιαία είναι αρκετά μεγάλος αριθμός αυτών που θα πληρώσουν παραπάνω.

Συγκεκριμένα

• Το 21% των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι) θα πληρώσει από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.

• Το 5,8% των φυσικών προσώπων (περισσότεροι από 420.000 υπόχρεοι) θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ μεγαλύτερο φόρο.

• Το 3,8% των πολιτών (πάνω από 270.000 υπόχρεοι) θα κληθεί να καταβάλει ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.

13 φόροι από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο!

Βέβαια, εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, τους φορολογουμένους περιμένει ένας «Γολγοθάς», με το Σεπτέμβριο όσο και τους μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι τέλους του έτους να αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολοι καθώς οι υποχρεώσεις προς την Εφορία για όλους τους φορολογουμένους θα μοιάζουν με «βουνό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 θα κληθούν να πληρώοσυν 13 φόρους! Συνολικά, οι φορολογούμενοι θα κληθούν αν πληρώσουν το ποσό των 23,296 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου, εκ των οποίων τα 9 δισ. θα είναι άμεσοι φόροι!

Αναλυτικά, οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν έως τον Ιανουάριο του 2017

Φόρο εισοδήματος
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης
Τέλος επιτηδεύματος
Φόρο πολυτελούς διαβίωσης
Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων
Τέλος σταθερής τηλεφωνίας
Αυξημένο ειδικό φόρο σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, υγραέριο
Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο
Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καφέ
Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού
Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα
Νέα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. για το έτος 2017

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.