Βιολογικά σφουγγάρια φυτικής προέλευσης στο Μικρόβαλτο Κοζάνης! Δείτε φωτογραφίες

aio87ytp87tg8potr8o7rf8o

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν σφουγγάρια φυτικής προέλευσης που μπορούμε να καλλιεργήσουμε στον κήπο μας; Η απάντηση είναι ναι, και το διαπιστώσαμε στο κτήμα του Τάκη I. Τζιώνα στο Μικρόβαλτο.

Οι διαδικτυακές πληροφορίες που αντλήσαμε, μας επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για το μονοετές ποώδες αναρριχώμενο φυτό Λούφα (Luffa), ένα είδος κολοκυθιάς που οι καρποί της σε πλήρη ωρίμανση αποδίδουν ένα σπογγώδες υλικό, το οποίο με μικρή διαδικασία γίνεται ένα εξαιρετικό οικολογικό σφουγγάρι για το μπάνιο ή για το πλύσιμο των κατσαρολικών και σε κάποιες περιπτώσεις να χρησιμοποιηθεί σαν ένα πολύ καλό φίλτρο.

bi7d7iedi65edi5sd6ji

Τα ανεπτυγμένα, ώριμα ή σχεδόν ώριμα τα κόβουμε, τα αποξηραίνουμε και ξεφλουδίζουμε τον φλοιό για να πάρουμε το σφουγγάρι. Αν θέλετε τα σφουγγάρια σας να είναι μαλακά για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, θα συγκομίσετε τον καρπό όταν είναι ακόμα πράσινος και θα περιμένετε να ξεραθεί για να γίνει πιο εύκολο το ξεφλούδισμα. Στο μικρό στάδιο του καρπού, γίνονται πολύ καλά μαγειρεμένα και τηγανιτά.

Το μήκος των καρπών, σύμφωνα με τις αναφορές του διαδικτύου, κυμαίνεται από 15 μέχρι 50 εκατοστά (πάντως, ο καρπός που μετρήσαμε στον κήπο του Τ.Τζ. ήταν μήκους 53 εκατοστών!).

ci65e65edieiwesiws6i

Γ.Μ./mikrovalto.gr με πληροφορίες από το texnologosgeoponos.gr

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.