Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από το πρωί της Τρίτης στη Δυτική Μακεδονία!



keraunos_kozani

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23-08-2016 με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα:
Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τη νύχτα με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.
Τα παραπάνω φαινόμενα θα διατηρηθούν και την Τετάρτη 24 Αυγούστου.
Την Πέμπτη 25 Αυγούστου σταδιακά θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας  έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για μέτρα αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pdm.gov.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.