Ξέρετε γιατί η Microsoft έβαλε την πασιέντζα και τον ναρκαλιευτή στα Windows;

solittaire_473_355

Τα “διάσημα” παιχνίδια που βάζει η Microsoft στα Windows δεν είναι απλά για να περνάει την ώρα του ο χρήστης του ηλεκτρινοκού υπολογιστή… Αλήθεια, γνωρίζετε γιατί υπάρχει ο ναρκαλιευτής και η πασιέντζα;

Από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας των Windows, η Microsoft έδινε στους χρήστες δωρεάν δύο παιχνιδιά για να παίζει. Στην πραγματικότητα όμως, δεν προσέφερε μόνο ψυχαγωγία. Ο πραγματικός λόγος που η Microsoft έβαλε τα συγκεκριμένα δύο παιχνίδια, ήταν για να μάθει στους χρήστες να χρησιμοποιούν περισσότερα (και σωστά) τον υπολογιστή τους.

Συγκεκριμένα, με την πασιέντζα (το γνωστό σε όλους solitaire) που κυκλοφόρησε το έτος 1990, ο χρήστης μάθαινε να χρησιμοποιεί σωστά το ποντίκι, για την ακρίβεια τη λειτουργία drag & drop μέσα από το παιχνίδι, ενώ με τον ναρκαλιευτή (minesweeper) που κυκλοφόρησε το έτος 1992, η Microsoft ήθελε να εξοικειώσει τον χρήστη του ηλεκτρονικού υπολογιστή με το δεξί και αριστερό κλικ του ποντικιού.

Με την κυκλοφορία των Windows 10, ο χρήστης δεν έχει προεγκατεστημένα τα παιχνίδια.

Από το newsit.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ξέρετε γιατί η Microsoft έβαλε την πασιέντζα και τον ναρκαλιευτή στα Windows;

  1. Ευχαριστούμε τη microsoft για την εκπαίδευση που μας έκανε διότι εκτός απο αυτό,μόνον προβλήματα έχει δημιουργήσει και ακόμα δημιουργεί….Βλέπετε το κέρδος έχει σημασία τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία…Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλους τους δημιουργούς των linux….ubuntu mint xubuntu lubuntu suse και τόσα άλλα,που μας γλύτωσαν απο τη microsoft…Για όσους καταλαβαίνουν τι λέω…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.