Θωμάς Μελάς: Ο Κοζανίτης με τη 2η μεγαλύτερη υποτροφία από μουσικό κολλέγιο της Βοστώνης των Η.Π.Α!



jtrssjyrsyrstrjstrjsyjt

Ο Θωμάς Μελάς, είναι ένας ακόμα Κοζανίτης μουσικός που χαράζει τη δική του πορεία στη μουσική, με καταγωγή από την Άνω Κώμη.

Μόλις στα είκοσι του χρόνια, έχει μία πλούσια δραστηριότητα στα μουσικά δρώμενα, ενώ είναι μέλος του συγκροτήματος Grey Theory, παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα.

Το συγκρότημα των Grey Theory, αποτελείται από νέα παιδιά της Κοζάνης σε ρυθμούς Hard Rock.

Ο Θωμάς πέτυχε το όνειρο του κάθε μουσικού, παίρνοντας υποτροφία στο μουσικό κολλέγιο του Μπέρκλεϊ της Βοστώνης, όπου από εκεί έχουν βγει πολλοί και σπουδαίοι μουσικοί του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος.

Το Berklee College of Music, ιδρύθηκε το 1945 στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα κολέγια της σύγχρονης μουσικής στον κόσμο.

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με τον Κοζανίτη μουσικό, ο οποίος μας έδωσε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη.

– Θωμά, σε ευχαριστώ καταρχήν για το χρόνο σου. Μίλησε μου για την υποτροφία, πώς έγινε;
Ήταν πάντα ένα όνειρό μου, ήταν ο αρχικός μου στόχος! Έμαθα για την οντισιόν που θα γινόταν στην Ελλάδα και έτσι επικοινώνησα με το ωδείο του Φίλιππου Νάκα, όπου με βοήθησαν να κάνω όλες τις διαδικασίες. Θα ερχόντουσαν κάποιοι καθηγητές από το μουσικό κολλέγιο του Μπέρκλεϊ για την οντισιόν, από όσο έψαξα, κάτι αντίστοιχο δεν μπόρεσα να βρω στην Ελλάδα. Στις 12 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή πέρασα από την οντισιόν, όπου υπήρχαν 3 στάδια. Ήταν από τις πιο χαρούμενες στιγμές που μπορώ να θυμηθώ, από τις πιο συγκλονιστικές… Ξεχωριστή εμπειρία. Έπειτα από ένα μήνα, μάθαμε ότι είχα πάρει τη δεύτερη μεγαλύτερη υποτροφία από όλη την Ελλάδα. Στο σύνολο πήραμε 4 άτομα, με πάνω από 85 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Η υποτροφία είναι για τέσσερα χρόνια, με 30.000 δολάρια το χρόνο.

– Θα ήθελα να μου πεις, πότε ξεκίνησε η πρώτη σου επαφή με τη μουσική;
Ήμουν δύο ετών, όπως μου περιγράφει η μητέρα μου, όπου άκουγε κλασσική μουσική, Μπαχ για την ακρίβεια και μου εξιστορεί πως έδειξα να μου αρέσει! Στα εννιά μου ξεκίνησα σε σχολή μουσικής, κλασσική κιθάρα σε ωδείο, κλασικές σπουδές και κλασική θεωρία. Τα 2 χρόνια έκανα κλασική κιθάρα και τον τρίτο χρόνο πήγα ηλεκτρική κιθάρα.

– Υπήρχε κάποιος μουσικός στο σπίτι όπου είχες ερεθίσματα;
Ο αδερφός μου ασχολείται πολύ με τη μουσική, όχι επαγγελματικά. Τα πρώτα συγκροτήματα τα έμαθα από εκείνον, γενικώς έχει ασχοληθεί και ασχολείται πολύ με τη μουσική και κάπως έτσι ακολούθησα και εγώ, είχα τα “ερεθίσματα” μου.Θυμάμαι επίσης στα 8, με παρότρυνε ένας φίλος, να πηγαίνω να βλέπω ένα συγκρότημα όπου έπαιζε ένας θείος του. Η πρώτη φορά που πήγα, ήταν αρκετή για να πηγαίνω συνέχεια μετά από το σχολείο. Κάθε μέρα μόλις σχολούσα, πήγαινα κατευθείαν στο στούντιο, το όνομα του συγκροτήματος ήταν LSD. Όταν άκουσα για πρώτη φορά τον ήχο των ντραμς και της κιθάρας, ήξερα ότι κάτι τέτοιο θέλω να κάνω!

– Ποια είναι τα ακούσματα σου στην Ελληνική και ξένη μουσική;
Η μεγάλη μου αγάπη είναι η κλασσική μουσική, παρόλο που διάλεξα τον κόσμο της Hard Rock. Από Ελληνικά συγκροτήματα μου αρέσουν τα εξής : Firewind, W.A.N.T.E.D, Walking Stone Giants, Jailcat, Sunburst, εν από ξένα κάποια από αυτά είναι φυσικά οι Deep Purple, Black Sabbath. Οι μουσικοί που εμπνέουν πολύ στο να παίζω θα έλεγα είναι, Zakk Wylde, Jason Becker, Van Halen, Geff Beck και Gus G.

– Μίλησε μου για το συγκρότημα σας, τους Greys Theory, πότε δημιουργήθηκε;
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, όπου έγιναν οι πρώτες πρόβες. Είμαστε όλα τα παιδιά συνομήλικοι, με καταγωγή από την Κοζάνη, εκτός από το νέο μέλος που προστέθηκε τώρα, τον Ροδόλφο από τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Το High Light για μας ήταν το SCHOOL WAVE, όπου το 2014 μεταξύ 200 συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα, επιλεχθήκαμε να παίξουμε για τις ανάγκες του καλύτερου μουσικού μαθητικού- φοιτητικού φεστιβάλ πανελλαδικά. Στο School Wave, επιλέγονται συνήθως 25 συγκροτήματα. Το χειμώνα που μας πέρασε βρεθήκαμε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σε διάφορα χειμερινά φεστιβάλ. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Γιώργος Μαδίκας (Drums), ο Δημήτρης Παπαβασιλείου (φωνή , 2η κιθάρα), ο Ευθύμης Παπαδόπουλος (Φωνή , Μπάσο). Και στην συνέχεια προστέθηκε και ενα ακόμα μέλος ο Ροδόλφος Πάρτος (Πλήκτρα).

– Ποια είναι τα σχέδια σου Θωμά από εδώ και πέρα με την υποτροφία που έχεις πάρει; Ποιο είναι το μέλλον των Grey Theory;
Τον Δεκέμβριο που μας έρχεται θα πρέπει να φύγω για τη Βοστώνη, γιατί τον Ιανουάριο ξεκινούν τα μαθήματα στο κολλέγιο. Θα ήθελα να έχω μία πολύ καλή προετοιμασία για εκεί, γιατί οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. Θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τα καταφέρω! Με το συγκρότημα επειδή είμαστε πολύ δεμένοι, φυσικά και δεν τίθεται θέμα να το διαλύσουμε, ο καθένας έχει πλέον ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις, τα παιδιά σπουδάζουν, εγώ κάνω τη δική μου προετοιμασία… Έτσι, με κάθε ευκαιρία θα υπάρχει επανένωση, θα παίζουμε σα να μην έχουμε χωρίσει ποτέ!

– Ηλεκτρική κιθάρα ή βλέπεις και κάτι άλλο;
Μόνο ηλεκτρική κιθάρα!

Θωμά σε ευχαριστώ από καρδιάς για τον χρόνο σου, σου εύχομαι τα καλύτερα στους νέους δρόμους που ανοίγονται μπροστά σου, εμείς από εδώ θα είμαστε περήφανοι, που η γενέτειρά μας έβγαλε ακόμη έναν άξιο μουσικό.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

10 σχόλια στο άρθρο “Θωμάς Μελάς: Ο Κοζανίτης με τη 2η μεγαλύτερη υποτροφία από μουσικό κολλέγιο της Βοστώνης των Η.Π.Α!

    1. Τι δεν ειναι Κοζανιτης ρε μεγαλε? Γρεβενιώτης είναι??? Ή Φλωρινιώτης??? Και φυσικά να μη ρωτήσω τι είναι ένας πόντιος από τον Νομό Κοζάνης, σίγουρο όχι Κοζανίτης, αλλά αούτος. Ξεκολλάτε με τα χουγια σας, 2016 έχουμε…

  1. ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ..ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ..ΟΜΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ!!!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.