Βίντεο: Κατανυκτική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Οσίου Νικάνορα Ζάβορδας



rhstsjsyjrtyjkdktdkut

Σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, στο καθολικό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (1534μΧ) της Ι. Μονής του Οσίου Νικάνορος στη Ζάβορδα, τελέστηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα και του Σεβασμιωτάτου
Γρεβενών κ. Δαυίδ και συλλειτουργούντων του καθηγούμενου της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω π. Μάξιμου και του αρχιμανδρίτου-ιεροκήρυκα της Ι. Μητρόπολης Λεμεσού Κύπρου π. Λαζάρου.

Η παρουσία στο ψαλτήρι του πρωτοψάλτη Ιωάννη Χασανίδη και των λοιπών ιερομονάχων καθήλωσε τους εκατοντάδες πιστούς.

Μετά τη Θεία Λειτουργία λειτούργησε η τράπεζα για τους πιστούς όπου παρατέθηκε γεύμα, ενώ παράλληλα υπήρξε απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων εστίασης (ταβερνών) στο χώρο της μονής.

Το συντονισμό του τελετουργικού είχε ο αγιορείτης μοναχός π. Ιλαρίων.

Θα θυμίσουμε ότι από τον Απρίλιο του 2015 έχει γίνει επάνδρωση της Ιεράς Μονής από αδελφότητα 12 ιερομονάχων και ότι από τις 11 Μαΐου 2015, έχει επανέλθει το «άβατον» για τις γυναίκες. Οι γυναίκες παρακολούθησαν την παράλληλη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πλησίον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, στις παρυφές του Καλλίστρατου, που υπάγεται βέβαια στην Ι. Μονή του Οσίου Νικάνορα.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.