Εκδήλωση μνήμης του ιερέως Νικολάου Α. Δάρδα στη Σιάτιστα με την συμπλήρωση εκατό ετών από την γέννησή του



dimos_voiouΗ Iερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης
Η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιατίστης
Ο Δήμος Βοΐου
Το Τοπικό Συμβούλιο Σιάτιστας

Διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης του ιερέως Νικολάου Α. Δάρδα με την συμπλήρωση εκατό ετών από την γέννησή του (1916- 2016) και την έκδοση από την οικογένεια σχετικού αφιερώματος, την Κυριακή 7 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Νικάνορος.

Το πρωί της Κυριακής στην αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, θα τελεσθεί μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Σιάτιστας . Στον Ναό αυτό πριν από 69 χρόνια, την 7η Αυγούστου 1947, xειροτονήθηκε ιερεύς ο αείμνηστος παπά Νικόλας.

Στη συνέχεια και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα του Κουκουλιδείου Πνευματικού Κέντρου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Υπομνηστική αφιέρωση. Ιερεύς Νικόλαος Α. Δάρδας. Ο Παπάς της Γεράνειας». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Αρχιμανδρίτης π.Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Δρ. Θεολογίας, πρωτοσύγκελλος
Γεώργιος Φίλιος, θεολόγος-φιλόλογος, τ. Δ/ντής Μουσικού Σχολείο Σιάτιστας
Γεώργιος Μπόντας, λαογράφος, τ. Δ/ντής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας

Η εκκλησιαστική βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου Θωμά Θεοδωρόπουλου, θα ψάλει επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους.

Στο τέλος της εκδήλωσης η οικογένεια του ιερέως Νικολάου θα διανείμει ως προσφορά το βιβλίο σε όλους τους παριστάμενους.
Ο μακαριστός παπά Νικόλας γεννήθηκε στη Σιάτιστα το 1916, εργάστηκε σκληρά στα νεανικά του χρόνια, φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Αγίας Αναστασίας Χαλκιδικής, χειροτονήθηκε διάκονος την 18η Μαΐου 1947 στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πελεκάνου και πρεσβύτερος την 7η Αυγούστου του ίδιου έτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Σιάτιστας.

Από το 1947 έως το 1993 που συνταξιοδοτήθηκε, επί 46 συναπτά έτη, εφημέρευσε στην ενορία του Αγίου Νικολάου.
Την 15η Δεκεμβρίου 1999, σε ηλικίας 83 ετών έφυγε με την προσδοκία της αναστάσεως.
Όλα τα στοιχεία για τη ζωή, την εκκλησιαστική διακονία και την ιερατική του πορεία περιέχονται στο βιβλίο που εκδόθηκε.

Προσκαλούνται στην εκδήλωση όλοι οι ενορίτες και όσοι τιμούν τη μνήμη του ιερέως και παρακαλούνται να μην υπερτονίζουν ό, τι θετικό έχουν ως ανάμνηση και εμπειρία, και όσοι δεν επικροτούν τα γραφόμενα να δείξουν κατανόηση. Η τιμή προς τον ιερέα έχει προέκταση προς όλους τους χριστιανούς της ενορίας και της Σιάτιστας. Άνεση στον παπα Νικόλα παρέχει η προσευχή όλων για την ανάπαυση της ψυχής του

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.