Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ημερίδες στο Agrofest με τη συμμετοχή του κόσμου

11fulytfluyfyulfktktddtfk

Με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κοινού παρά την αφόρητη ζέστη πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28/7 οι δύο πρώτες εκπαιδευτικές ημερίδες που εντάσσονται στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Agrofest.

O πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεωπόνος Θοδωρής Σιόγκας, στην εισήγησή του με θέμα: “STARTUP ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020”, ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση, κατηύθυνε νέους αγρότες και υποψήφιους επενδυτές σε χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν και άνοιξε κανάλια επικοινωνίας με επιστημονικούς φορείς για τη διαρκή ενημέρωση του κοινού.

Ο κ. Γρηγόρης Μαυρίδης, στέλεχος της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ), κατά την ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα LEADER συζήτησε αναλυτικά πτυχές του προγράμματος που πρόκειται να ανοίξει, κατέθεσε συγκεκριμένα οικονομοτεχνικά στοιχεία για την περιοχή και τις προοπτικές που ανοίγονται σε αυτήν τόσο στη γεωργία και την αλιεία, όσο και στην ευρύτερη ανάπτυξη της υπαίθρου για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Ο κ. Μαυρίδης προέτρεψε τους παρευρισκομένους να αξιοποιήσουν τα συγκρτιτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής μένοντας διαρκώς ενημερωμένοι για προγράμματα που τρέχουν, μέσω των δικτύων που συμμετέχει η ΑΝΚΟ, και απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού κ. Κοσματόπουλο, δεσμεύθηκε πως όλη η ομάδα της Εταιρίας θα βρίσκονται δίπλα σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται με μεγάλη ροή επισκεπτών από όλη τη Δυτική Μακεδονία, και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 31/7. Επόμενο εκπαιδευτικό event, είναι η ομιλία με θέμα: «Γίνε Brand… όχι μια ακόμα επιχείρηση. Branding και αγροτοδιατροφικός τομέας» από τον Τζιούμαρη Γεώργιο, ΜΑ, MSc, Strategic Brand Manager, που θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 19.00.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.