Φωτιά μικρής έκτασης σε λάστιχο οξυγονοκόλλησης στο Νότιο Πεδίο

pirosvestiki_10_0

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Κουτσονάνο Κων/νο, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη χθεσινή φωτιά που εκδηλώθηκε στο Νότιο πεδίο, μας περιγράφει ακριβώς πώς συνέβη το περιστατικό.

“Η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα από τροχό λειάνσεως, υπήρξε μία μικρή διαρροή στο λάστιχο της οξυγονοκόλλησης και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που είχαμε σήμερα, έγινε ανάφλεξη στο λάστιχο της οξυγονοκόλλησης. Πήρε φωτιά το λάστιχο της οξυγονοκόλλησης, έδιωξα όλους τους εργαζόμενους, τους απομάκρυνα, επειδή ήταν οι φιάλες από πίσω. Αμέσως κατεβάσαμε το ρεύμα και κάναμε όλα τα απαραίτητα. Επειδή η φωτιά ήταν πολύ κοντά στους διακόπτες  από τις φιάλες, δεν μπορέσαμε να πλησιάσουμε για να κλείσουμε τους διακόπτες και να σταματήσουμε τη διαρροή του αέριου για να σβήσει η φωτιά.Με την παρέμβαση διερχόμενης υδροφόρας της Δ.Ε.Η και με τη βοήθεια του οδηγού, έγινε η κατάσβεση της φωτιάς. Η πυροσβεστική ήρθε έγκαιρα, αλλά είχαμε ήδη σβήσει τη φωτιά και μείνανε στο σημείο για προληπτικούς λόγους για τυχόν ανάφλεξη ή κάποιο άλλο πρόβλημα.”

Σύμφωνα με τον κ.Κουτσονάνο, η φωτιά δεν πήρε έκταση και ούτε υπήρξαν υλικές ζημιές παρά μόνο τα λάστιχα της οξυγονοκόλλησης και το μανόμετρο. Φυσικά το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός εργαζομένου.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

3 σχόλια στο άρθρο “Φωτιά μικρής έκτασης σε λάστιχο οξυγονοκόλλησης στο Νότιο Πεδίο

 1. Παλασκας Νικος

  - Edit

  Απαντήστε

  κανενας εργαζομενος της ΔΕΗ δεν τραυματιστηκε…… σωστος!!!!!!!!!!!!!!!! ο αρθρογραφος !!!!!!!!!!!!!!!!! αν ειναι του εργολαβου δεν πειραζει δικαιλογουμε 10% απωλειες…χαχαχαχαχαχαχα λιγη προσοχη δεν βλαπτει..

 2. ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΝΑΝΟΣ

  - Edit

  Απαντήστε

  ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ!!!
  Η φωτιά εκδηλώθηκε στα λάστιχα μιας οξυγονοκόλλησης στο Εργοτάξιο Εργολάβου που εκτελεί Έργο κατασκευής ταινιοδρόμου στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου.Δεν υπήρξε ούτε φωτιά και πολύ περισσότερο καμία έκρηξη!!!
  Η Πυροσβεστική κλήθηκε από τους εργαζόμενους του Εργολάβου, και η άφιξη της ήταν ταχύτατη,
  αλλά όταν έφτασε το πυροσβεστικό όχημα, ήδη είχε αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση.
  Μήπως , η επέκταση της φωτιάς,οι εκρήξεις, οι παραλίγο τραυματισμοί κλπ.είναι στα πλαίσια κάποιου κινηματογραφικού Εργου ???

  Ηλίας Κουτσονάνος
  Διπλ.Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.