Pokemon Go: Η νέα… «τρέλα» που έφτασε σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα!

13680074_1014916785283282_5481709826463372080_o

Η νέα τρέλα που ακούει το όνομα Pokemon Go φαίνεται πως δεν έχει όρια. Η εφαρμογή που ήρθε στην Ελλάδα πριν λίγες μέρες προκάλεσε τον ενθουσιασμό σε χιλιάδες κόσμο. Η ενθουσιώδες κατάσταση όμως δείχνει να υπερβαίνει τη λογική και σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα!

Tα μικρά αυτά τερατάκια έχουν κλέψει τις καρδιές αλλά και τα μυαλά πολλών ανθρώπων. Καθημερινά μπορεί κάποιος να διαβάσει ιστορίες ‘’τρέλας’’ γύρω από αυτή την εφαρμογή. Μποτιλιάρισμα στην Αμερική το οποίο προήλθε από την εγκατάλειψη των οχημάτων μόνο και μόνο για να βρεθούμε όσο πιο γρήγορα γίνετε στο σημείο το οποίο έχει εμφανιστεί ένα σπάνιο pokemon! Ή ακόμα και δολοφονίες με τους δράστες να εντοπίζουν το θύμα μέσα από την εφαρμογή!

Για τους μη γνώστες, σας ενημερώνουμε πως η εφαρμογή χρησιμοποιεί χάρτες από το google maps. Κάποια σημεία στις πόλεις έχουν επιλεχθεί για να προσφέρουν στους παίκτες κάποια… δωράκια, απαραίτητα για το παιχνίδι. Τέτοια σημεία είναι οι εκκλησίες (με αρκετούς πιστούς να αναρωτιούνται για την αύξηση της κίνησης γύρω από την εκκλησία από ανθρώπους ‘’κολλημένους’’ πάνω από τη οθόνη του κινητού τους), δημαρχεία, αγάλματα, γκράφιτι και νεκροταφεία. Το τελευταίο μάλιστα είναι που ξεπερνάει κάθε όριο.

Στην πόλη της Κοζάνης, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου υπήρξε μια σχετική εκδήλωση στο Facebook με τίτλο «Pokémon GO – Μαζώξτι τα όλα» και περιγραφή: «Μαζιβόμαστε στου γνωστό πλέουν PokéStop, βάζουμι Lure Module και τα πιάνουμι όλα. Προσκαλέστι κάθε σούρδου ικπιδευτή Πόκιμον που ξέριτι και ελάτι φορτουμέν’ ποκιμπάλις!», με την κεντρική πλατεία της πόλης να κρύβει πολλές εκπλήξεις!

Στην Πτολεμαΐδα τα πράγματα δείχνουν πιο ήσυχα, πλην όμως τα πρώτα μηνύματα που έρχονται δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στο χάρτη της πόλης μέσω της εφαρμογής όπου μπορεί να διαπιστώσει πως στα νεκροταφεία αρκετά συχνά αργά το βράδυ παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Φυσικά μην πάει το μυαλό σας στο μεταφυσικό, καθώς υπάρχει εξήγηση. Όπως σας αναφέραμε πιο πάνω το στρατιωτικό νεκροταφείο, το οποίο βρίσκεται εντός του νεκροταφείου Πτολεμαΐδας, είναι μια ‘’πηγή δώρων’’, αρκεί κάποιος να πάει και να πολεμήσει άλλους ώστε να στεφθεί αρχηγός έως ότου πάει κάποιος άλλος και κάνει κάτι ανάλογο.

Για να συμβεί αυτό πρέπει κάποιος να σταθεί σχεδόν δίπλα στο σημείο. Αυτόπτες μάρτυρες έχουν δει παιδιά να βγαίνουν από τα κοιμητήρια αργά το βράδυ κοιτώντας τα κινητά τους. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί. Άλλωστε βρίσκεται στην άκρη της πόλης κάτι το οποίο το κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

Ο νέος αυτός παροξυσμός, ίσως φαντάζει διασκεδαστικός, όμως φέρνει τους λάτρεις της εφαρμογής αυτής αντιμέτωπους με πολλούς κινδύνους και εμάς τους υπολοίπους με πολλούς προβληματισμούς…

Καραδημούλας Σάκης για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Pokemon Go: Η νέα… «τρέλα» που έφτασε σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα!

  1. Aυτοι όλοι έχουν της πό…..σας το χαβα..Τα Pokemon τους μαρανανε.Δεν κοιτάνε που δεν έχουν να φαν.

  2. Εντάξει βρε παιδιά ένα παιχνίδι είναι και όπως σε όλα τα παιχνίδια τίποτα δεν είναι πραγματικό…πχ.όταν παίζεις μπιρίμπα κερδίζεις τίποτα; Απλώς νικάς η χάνεις…Η ώρα να περνά ευχάριστα και τίποτε άλλο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.