Βίντεο: Πολλές οι παρεμβάσεις στον σταθμό των τρένων από τον Δήμο Κοζάνης – Δείτε τι περιλαμβάνει η συμφωνία

ose_kozanis_stathmos

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Δήμου Κοζάνης και ΟΣΕ

O Δήμος Κοζάνης υπέγραψε τη Τρίτη με τον ΟΣΕ και την ΓΑΙΑΟΣΕ, προσύμφωνο συνεργασίας για την παραχώρηση του σιδηροδρομικού σταθμού,  στο Δήμο και στους δημότες του.
Αντικείμενο της συμφωνίας συνεργασίας ουσιαστικά είναι η από κοινού συμβολή, για την επίτευξη των παρακάτω στόχων:

i.    Την αναβάθμιση της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού  με την ουσιαστική ενσωμάτωσή της στον αστικό ιστό της πόλης, με την ενοποίηση των περιοχών επέκτασης με την υπόλοιπη πόλη (παλιό και νέο σχέδιο) και τις προτεινόμενες μορφές αστικής ανάπλασης, που στοχεύουν στην εν γένει βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη κοινωνικών, τουριστικών και πολιτιστικών δράσεων.

ii.    Την περιβαλλοντική ανάταξη της συγκεκριμένης  περιοχής με ανάπτυξη χώρων πρασίνου και αναψυχής.

iii.         Την χωροθέτηση λειτουργιών που συντελούν στην τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας

iv.    Τη σηματοδότησή της περιοχής  σαν μια μοναδική περιοχή, που θα συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό σε συνδυασμό με τη δημιουργία εμπορικού πυρήνα, που θα λειτουργούν, ως σύνολο, μέσα σε ένα βιοκλιματικό περιβάλλον εύκολα προσπελάσιμο από τους κατοίκους της πόλης και της γύρω περιοχής.

Συμπερασματικά προτείνεται  η κατάλληλη πολεοδόμηση του συνόλου της έκτασης του Σ.Σ. της  Ο.Σ.Ε. Α.Ε.  με δημιουργία Οικοδομικών Τετραγώνων που θα υπηρετούν τις χρήσεις που θα εξειδικευθούν με συμφωνία μεταξύ ΓΑΙΑΟΣΕ  Α.Ε. & Δήμου Κοζάνης. Συνολικά οι εκτάσεις αυτές θα αποκτήσουν, ως βασική χρήση, τα χαρακτηριστικά ενός
Βιοκλιματικού Πάρκου.

Βασικά σημεία της συμφωνίας:
•    Ο επιβατικός σταθμός παραμένει στην υφιστάμενη θέση παράλληλα με την μεταφορά του εμπορευματικού σταθμού στη νέα του θέση στα Κοίλα.
•    Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει  διαμόρφωση χώρων με χρήσεις πολιτισμού, τουρισμού, αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής
•    Η χωροθέτηση λειτουργιών Κλειστής Αγοράς και Στεγασμένης Δημοτικής λαϊκής αγοράς, σε περιβάλλον πρασίνου και αναψυχής.
•    Η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του συνόλου της περιοχής
•    Η αξιοποίηση των υπαρχόντων χώρων πρασίνου.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βίντεο: Πολλές οι παρεμβάσεις στον σταθμό των τρένων από τον Δήμο Κοζάνης – Δείτε τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.