Η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης ακόμα πιο κοντά



Μετά την έγκριση, αpontokomi apo psilaπό το Συμβούλιο της Επικρατείας, του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου του νέου οικισμού Ποντοκώμης, υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα και με ενσωματωμένα τα πολεοδομικά σχέδια που στάλθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία προωθείται άμεσα στο Εθνικό Τυπογραφείο για έκδοση του ΦΕΚ.

Η παραπάνω έκδοση του ΦΕΚ έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου θα δρομολογήσει τις διαδικασίες και ενέργειες που ακολουθούν και σηματοδοτούν την αμετάκλητη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης :

α.    Δημοπράτηση Α’ Φάσης οδοποιίας για το σύνολο του οικισμού. Ήδη ο Δήμος Κοζάνης ενέταξε ποσό 1,6 εκατ. Ευρώ στο ΕΑΠ (Τέλος Ανάπτυξης) και το ίδιο θα κάνει άμεσα και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
β.    Ενημέρωση των πολιτών από το Δήμο Κοζάνης και σε συνεργασία μας, σε Λαϊκή Συνέλευση στην Ποντοκώμη.
γ.    Επικαιροποίηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από τους δυνητικούς δικαιούχους, για απόκτηση οικοπέδου στη νέα θέση.
δ.    Διανομή των οικοπέδων στη νέα θέση, στους δικαιούχους, βάσει των κριτηρίων της αρμόδιας Επιτροπής.
ε.    Έναρξη της φάσης οικιστικής ανάπτυξης (μελέτες και κατασκευή κατοικιών, δημόσιων κοινωνικών υποδομών κλπ.) μετά τη διανομή των οικοπέδων.
στ.    Διευθέτηση του θέματος των ιδιοκτησιών κατοίκων του Αργίλου καθώς και τμήματος της γραμμής ΟΣΕ στη θέση μετεγκατάστασης Ποντοκώμης, με επισπεύδοντα το Δήμο Κοζάνης.
ζ.    Εντός 2,5 ετών εκτιμάται ότι θα μετατοπιστούν οι γραμμές υψηλής τάσης από τη νέα θέση της Ποντοκώμης, σύμφωνα με τη δέσμευση της ΔΕΗ και του Προέδρου του ΑΔΜΗΕ σε πρόσφατη συνάντησή μας.

Για την έναρξη υλοποίησης και των υπόλοιπων βασικών έργων υποδομής απαιτείται η ολοκλήρωση των αντίστοιχων μελετών, οι οποίες θα δρομολογηθούν άμεσα.

«Η αξιοποίηση της δουλειάς που προηγήθηκε, η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, ο περιοδικός ανασχεδιασμός, ο χρονοπρογραμματισμός και η προσήλωσή μας στο στόχο αποτελούν θετικό δείγμα και οδηγό για το μέλλον» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης ακόμα πιο κοντά

  1. καμια εμπιστοσυνη πλεον στο προσωπο του περιφερειαρχη. λυπάμε πολύ που το λεω γιατι τον ψήφισα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.