Η παράταξη του Θ. Μουμουλίδη «Αλλάζουμε Εποχή» για τη Διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων



moumoulidis_allazoume_epoxi11Η Δυτική Μακεδονία πρέπει και μπορεί να διαχειριστεί μόνο τα δικά της επικίνδυνα απόβλητα, καθώς είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή και δεν μπορεί να επιβαρύνεται άλλο.

Με τη σαφή αυτή θέση η παράταξη ΑλλάΖουμε Εποχή, με επικεφαλής το Θέμη Μουμουλίδη, καταψήφισε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων.

Σε κάθε περίπτωση σύγκρουσης ανάμεσα στα συμφέροντα της κοινωνίας και επιλογών της κυβέρνησης, είμαστε με την περιοχή.

Ο Θέμης Μουμουλίδης διατύπωσε με την ευκαιρία αυτή, την εκτίμηση της παράταξής μας, ότι από την περιοχή απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διεκδικήσεων και προχωράμε χωρίς πυξίδα, κινδυνεύοντας να χάσουμε μεγάλες ευκαιρίες.

Χρειαζόμαστε ένα σχεδιασμό για μεγάλες διεκδικήσεις για την περιοχή και είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί με ευθύνη του Περιφερειάρχη, μια επιτροπή σε κάθε περιφερειακή ενότητα με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη, με τη συμμετοχή των βουλευτών, των δημάρχων και των εκπροσώπων των περιφερειακών παρατάξεων και των φορέων για να συμφωνήσουν ένα τέτοιο σχέδιο.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η παράταξη του Θ. Μουμουλίδη «Αλλάζουμε Εποχή» για τη Διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων

  1. ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

    - Edit

    Απαντήστε

    Ευχαριστώ για την ωραία προοπτική που μας δίνεις, πάντα βέβαια με διάλογο και σχέδιο. Την ταφή των τοξικών απορριμάτων να την πάρετε στην Αθήνα για να δείτε τις αντιδράσεις του κόσμου. Βολεύει όμως στη Δ. Μακεδονία με 300.000 κατοίκους. Οι 200.000 είναι μπετοναρισμένοι σε κάποια συγκεκριμένα κόμματα και τους 100.000 θα τους φέρεται βόλτα έτσι; Καμιά πρόταση για αναπτυξιακές δραστηριότητες για να μη μεταναστεύουν οι νέοι μας; Και μια υπενθύμιση: ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ, IF YOU NEYER WANT TO DO ANYTHING FORM A COMMITTEE ή όπως έλεγε η γιαγιά μου: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΟΛΟΗ ΜΕΡΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.