Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού – Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς



dimos_servion_logoΚάλεσμα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού πρόκειται να ξεκινήσει την προσφορά ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές που το έχουν ανάγκη με τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια του Δήμου να σταθεί αλληλέγγυος στους συμπολίτες μας και στις οικογένειες τους που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού θα λειτουργήσει κατά το σχολικό έτος 2016-2017, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Στην πρώτη πιλοτική λειτουργία του προγράμματος τα μαθήματα που θα διδάσκονται θα είναι τα φιλολογικά , η φυσική, η Χημεία, τα μαθηματικά, και μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες γονείς. Αναλόγως με την προσφορά των εθελοντών, και σε ξενόγλωσσα μαθήματα.

Η λειτουργία του προγράμματος θα στηριχθεί αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών  που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Γι’ αυτό το σκοπό καλούνται, όσοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή φοιτητές καθηγητικών σχολών που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία και να βοηθήσουν τους μαθητές που η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους δεν τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν πρόσθετα μαθήματα σε κάποιο φροντιστήριο, να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Δημαρχείου (δίπλα στο Ταμείο) τηλ. 2464350108 – 2464350115 κιν. 6941669121, ή με e-mail συμπληρώνοντας και στέλνοντας την ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ στη διεύθυνση pronoia@dservionvelventou.gr με την επισήμανση «Για το Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων θα είναι από 15/07/2016 έως 12/08/2016.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Επισημαίνεται ότι οι φοιτητές καθηγητικών σχολών δύναται να υποβάλλουν αίτηση και να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, εφόσον παρουσιαστούν αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη Βασική Κατηγορία Εθελοντών Εκπαιδευτικών του Μητρώου.

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή βεβαίωση παροχής εθελοντικού διδακτικού έργου. Στη συγκεκριμένη βεβαίωση θα αναφέρεται επακριβώς το εθελοντικό έργο που επιτέλεσε ο εθελοντής – εκπαιδευτής, ο χρόνος διάρκειάς του καθώς και οι διδακτικές ώρες εθελοντικής απασχόλησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας
Τηλ. 2464350108 – 2464350115 – κιν.6941669121.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.