Πιλοτική εφαρμογή προγράμματος συλλογής και επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων από σπίτια της Κοζάνης



kadoi-skoupidia-21416474290

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, η οποία αποτελεί τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ξεκινά, πιλοτικά και σε περιορισμένη κλίμακα, την εφαρμογή προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών).

Η υποχρέωση για την χωριστή συλλογή και επεξεργασία των βιοαποβλήτων προκύπτει από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και έχει ενσωματωθεί τόσο στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) του Δήμου μας, όσο και στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων(ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος,  διάρκειας ενός χρόνου, έχει επιλεγεί μέσα από την εξέταση κριτηρίων, η περιοχή Πλατάνια-Παναγία Φανερωμένη, ως η καταλληλότερη, αφού εξασφαλίζει αρκετές από τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του.

Ήδη η καταγραφή των νοικοκυριών, τα οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν έχει ολοκληρωθεί.

Από τις επόμενες ημέρες υπάλληλοι του Δήμου και της ΔΙΑΔΥΜΑ θα αρχίσουν να επισκέπτονται την περιοχή πόρτα- πόρτα για να καταγράψουν το δυναμικό των νοικοκυριών, τις καθημερινές συνήθειες σχετικά με την παραγωγή και διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων και να ενημερώσουν για την εφαρμογή  και εξέλιξη του προγράμματος.

Τα στοιχεία του πιλοτικού προγράμματος θα αξιολογηθούν ώστε να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον και στο σύνολο της πόλης αρχικά και του δήμου στο σύνολό του σε ένα επόμενο στάδιο.

Για την αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με   την μέθοδο ανάπτυξης και εφαρμογής του προγράμματος, σας καλούμε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στις 6.00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης (οδός Ιωνίας  ) σε ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα γίνει παρουσίαση και ανάλυσή του, από συνεργάτες του Δήμου και της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Η επιτυχία του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, εξαρτάται από όλους μας. Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και να συνδράμετε στην προσπάθεια του Δήμου μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.